Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Gaļas zupas Nākošā »

Kartupeļu un frikadeļu zupa

Sastāvdaļas: 400 g liellopa kaulu buljona, 200 g kartupeļu, 50 g burkānu, 5 g pētersīļu, 5 g sipolu, garšvielas. Frikadelēm: 75 g liellopa gaļas, 3 g sīpolu, 1/4 olas, 15 g baltmaizes, 10 g ūdens

Gatavošana:

Vārošā, nedzidrā liellopa buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus, salmiņos sasmalcinātus pētersīļus, sīpolus un vāra pusmīkstus. Tad pievieno kubveida sagrieztus kartupeļus, uzvāra, pievieno izveidotās liellopa gaļas frikadeles, sāli, piparus, lauru lapas un vāra, līdz kartupeļi un frikadeles gatavas. Pirms pasniegšanas pārkaisa sasmalcinātus zaļumus. Frikadeļu sagatavošana : liellopu gaļu kopā ar ūdenī izmērcētu baltmaizi un sīpolu gaļas mašīnā divas reizes samaļ. Gaļai pievieno sāli, olu, labi samaisa un tad ar ūdenī samitrinātām rokām veido mazas apaļas frikadeles.

Pievienots: 2010-07-21
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.15/20
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
rabarb , limonāde , cepumi , biezpiena , kotlete ,
Šodien vārda dienas svin:
Eiženija, Ženija



Noderēs
Pagatavo kartupeļu biezeni. Biezenī iemaisa vārītu samaltu gaļu vai saceptas smadzenes. Biezeni saputo, pasniedz ar mērcēm vai sviestu.
Ķiršu ievārījums
Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus. Cukuru ar ūdeni vāra uz uguns pabiezā sīrupā, noņem melnās putas, atdzesē, pārlej ogām, 24 st.
Kartupeļus nomizo, noskalo, un uz smalkās sakņu rīves sarīvē. Sarīvētiem kartupeļiem nospiež sulu, pārlej verdošu pienu un samaisa. Pēc tam
Nolobītas, smalki sagrūztas saldās mandeles ieber 0,5 litra uzvārītā, karstā krējumā, ļaujot 30 min. stāvēt segtā traukā. Olu dzeltenumus sakuļ
Sīpolu nomizo, smalki sagriež, sviestā satvaiko. pieliek nomērcētas, no asakām attīrītas siļķes, satvaiko, samaltu gaļu, izmērcētu, nospiestu baltmaizi, skābu krējumu,
Ābolus nomizo, atbrīvo no serdes, sagriež salmiņos un apslaka ar citronu sulu. Vārītas selerijas nomizo un sagriez salmiņos, samaisa ar
Kartupeļu masu samaisa ar mannu, uzlej verdošu pienu un atstāj uzbriešanai (20 min.), tad pievieno sakultas olas, miltus, sviestā apceptus

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO