Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Zupas :: Dārzeņu zupas

Dārzeņu zupas

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Kartupeļu zupa 4.41

 Kartupeļu zupa

Nedzidrā gaļas buljonā liek kubveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus, pievieno salmiņos sagrieztus, apceptus burkānus, sīpolus un pētersīļus, sāli un vāra, līdz kartupeļi mīksti. Olu ar skābu krējumu samaisa, pielej nedaudz kkarstas zupas, samaisa, pievieno pārējai zupai...Skatīt recepti

Svaigu kāpostu zupa 4.21

Kāpostus un kartupeļus sagriež kvadrātveida gabaliņos, liek verdošā buljonā, pievieno ceptas garšsaknes, sāli piparus, un vāra, līdz kāposti un kartupeļi gatavi. Pirms pasniegšanas zupai pievieno sasmalcinātus zaļumus un šķēlītēs sagrieztus tomātus, ja vēlas, arī skābu...Skatīt recepti

Spinātu un skābeņu zupa 4.33

Liellopa kaulu buljonā liek noskalotas, salmiņos sagrieztas skābenes un spinātus, apceptas garšsaknes, sāli un vāra 15 - 20 minūtes. Tad pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus un uzvāra. Pirms pasniegšanas zupā liek skābu krējumu un cieti...Skatīt recepti

Dārzeņu zupa 4.30

Liellopa kaulu buljonā liek kubiņos sagrieztus burkānus, kāļus un vāra pusmīkstus. Tad pievieno sadalītus ziedu kāpostus, sviestā apceptus sīpolus un pētersīļu, zirnīšus, sāli. Vāra, līdz visi dārzeņi mīksti. Pirms pasniegšanas pārkaisa sasmalcinātas dilles un...Skatīt recepti

Krievu borščs 4.20

Salmiņos sasmalcinātas bietes katliņā apcep sakarsētos taukos. Tad pievieno tomātu biezeni, nedaudz etiķa, nedzidro gaļas buljonu, lai bietes būtu tikko pārsegtas, un sautē, līdz bietes gandrīz mīkstas. Buljonā liiek salmiņos sagrieztus svaigus kāpostus, taukos apceptās...Skatīt recepti

Makaronu zupa 4.17

Verdošā liellopa vai vistas gaļas buljonā liek smalki sasmalcinātus, sviestā vai margarīnā apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļus, makaronus un vāra, līdz makaroni mīksti. Pievieno pirms pasniegšanas pētersīļu zaļumus.

...Skatīt recepti

Grūbu zupa 4.04

Nedzidram cūkas gaļas buljonam pievieno ūdenī izmērcētas grūbas. Kad grūbas gandrīz mīkstas, tad pievieno apceptas garšsaknes, tomatu biezeni, sāli, piparus, lauru lapas un vāra, līdz grūbas mikstas. Beidzot pievieno skābu krējumu, pārkaisa sasmalcinatas garšaugu zaļumus.

...Skatīt recepti

Pupiņu zupa 4.05

Liellopa gaļas buljonā liek mērcētas pupiņas, miežu grūbas, salmiņos sagrieztus burkānus, puravus vai sīpolus, pētersīļus un vāra gandrīz mīkstus. tad pievieno kubiņos sasmalcinātus kartupeļus, sāli un vāra, lidz kartupeļi mīksti. Pirms pasniegšanas pārkaisa pētersīļu vai...Skatīt recepti

Kartupeļu biezeņa zupa 4.24

Nedzidrā gaļas buljonā liek sasmalcinātus burkānus, kartupeļus, sīpolus, pētersīļus. kad kartupeļi mīksti, buljonu izkāš, kartupeļus un garšsaknes izberž caur sietiņu. Iegūto masu atšķaida ar buljonu, pievieno sāli, izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus un vāra, pa reizei...Skatīt recepti

Pupiņu biezeņa zupa 4.14

Mērcētas baltās pupiņas vāra buljonā kopā ar burkāniem, pētersīļiem, sīpoliem mīkstas. Tad vairākas reizes samaļ gaļas mašīnā, atšķada ar buljonu, pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus, sviestu, skābu krējumu, pētersīļu vai kalnumētras(saturejas) zaļumus. Pupiņu zupu...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
ķirb , kotlete , liellopa , pilditas olas , skābēšana ,
Šodien vārda dienas svin:
Nils, Viktors



Noderēs
Vēžus uzliek vārīties ar stipri sālītu verdošu ūdeni, vāra 15 min., izloba spīļu un ļipu gaļu, čaulas un atliekas smalki
3 kg smaga cūkas galva, 1 kg cūkgaļas, 4 olas, lēle, nieri, nedaudz aknu, sāls, pipari, 1/3 tējkarote salpetra. 2
Ūdenī iemīca miltus, olu, sāli, un mīca, līdz mīkla gludena Mīklu izrullē ļoti plānā kārtā un ļauj tai 1/2 st.
Sīpolus sasmalcina un katliņā izkausētās taukvielās apcep caurspīdīgus, pieliek sagrieztus kāpostus, pielej nedaudz verdoša buljona vai ūdens un sautē, līdz
Eļļu sajauc ar etiķi, pievieno sīpolus, garšvielas, labi samaisa, ielej traukā, aizvāko un noliek vēsā vietā.
Ķirbjus notīra, sarīvē uz rupjas sakņu rīves. Labus skābētus kāpostus viegli nospiež no liekās sulas un sajauc ar sagatavotiem ķirbjiem.
Cūkas šķiņķi vai ruleti liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un lēni vāra. Kad gaļa pusgatava, pievieno sīpolu, burkānu, garšsaknes,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO