Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Aukstās zupas

Aukstā sēņu zupa

Aukstā sēņu zupa

Sastāvdaļas: 1 litrs ūdens 100 g. kaltētu baraviku, 200 g. ceptas gaļas, 2 varītas olas 100 g. krējuma, loki dilles 200 g svaigu gurķu, sāls, cukurs.

Gatavošana:

Kaltētas baravikas noskalo, pārlej ar remdenu ūdeniun uzbriedina, tajā pašā udenī novāra, tad nokāš. Baravikas atdzesē un sagriež strēmelītēs, novārijumu atdzesē. Gaļu, gurķus un cieti vārītas olas sagriež. Lokiem pievieno sāli, saberž, līdz atdalās sula. Diles sakapā. Visus sagatavotos produktus sajauc, pārlej ar sēņu buljonu, pieliek krējumu, sāls, cukurs pēc garšas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar dilēm.

Pievienots: 2010-07-18
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.11/28
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
spargel , šok , Rīvētu kartupeļu , kūka , gurķ ,
Šodien vārda dienas svin:
Alnis, Andulis



Noderēs
Olas dzeltenumu liek traukā un pārmaisot, pa pilienam pievieno eļļu. Kad visa eļļa kārtīgi iekulta, pievieno smalko sāli, sinepes,
Brūnajai mērcei pielej sarkano galda vīnu( sauso ), pieliek sviestu un uzkarsē līdz vārīšanai. Pasniedz pie filejas langeta, vārīta šķiņķa
Kāpostus sālsūdenī novāra, sasmalcina. Olas dzeltenumu sakuļ ar pienu, pievieno kāpostus, sviestā apceptus sīpolus, rīvmaizi, sāli un samaisa. Beidzot iecilā
Gaļai noņem plēves, sagriež katru atsevišķi mazos gabaliņos, sajauc kopā salpetri, cukuru, sāli, gaļu apsala, noliek stāvēt 2 dienas. Speķi
Vakaru iepriekš kaltētās baravikas noskalo ar siltu ūdeni un atstāj pa nakti mirkt kādā litrā auksta ūdens. Tad pielej klāt
Melnaugļu aronijas (melnais pīlādzis) pēc sava ķīmiskā sastāva bagātas ar P un C vitamīniem, karotlnu un cukuriem, bet maz satur
Pusi piena vāra 5 min, ar grauzdētu, maltu kafiju, atstāj ievilk­ties kādu stundu segtā traukā. Želatīnu uzvāra ar ūdeni. Olu

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO