Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Konservētas sēnes Nākošā »

Sēņu marinēšana

Sastāvdaļas: 2 kg novārītu sēņu. Marināde: 0,6 l ūdens, ļ ēdamkarote sāls, 1 ēdamkarote cukura, 8 smaržīgie pipari, 10 melnie pipari, 4 lauru lapas, 6 krustnagliņas, 4 daiviņas ķiploka, 2 sīpoli, 0,3 - 0,4 L 9% galda etiķa.

Gatavošana:

Marinēšanai var lietot tādas sēnes, kuras nav pāraugušas un ir cietas, jaunas un nekādā gadījumā nav tārpainas vai bojātas. Labākās marinētās sēnes iegūst no jaunām baravikām, lāču, sviesta, priežu un bērzu bekām. No lapiņu sēnēm vairāk izmanto kailo pūkaini, podiņus, alksneni, čigāneni, cūceni, zaļo un brūnējošo bērzlapi. Ja sēņu daudz, tās vajadzētu šķirot pēc sugām un marinēt katru sugu atsevišķi. Sēnes sašķiro, notīra lapas, skujas, augsni un citus netīrumus, sviesta bekai novelk cepurītes miziņu. Tad sēnes vāra sālsūdenī katru sugu atsevišķi. Uz litra ūdens liek 30 g. sāls. Sēnēm sālsūdenī jāatrodas brīvi (nedrīkst būt saspiestas). Lai sēnes kļūtu gaišākas, litram ūdens var pielikt 1—2 g citronskābes. Pietiekami nenovārītas sēnes var sākt bojāties un saskābt, bet pārvārītas sanāks mīkstas un paliek tumšākas un mazvērtīgākas. Kad sēnes sāk grimt katla dibenā un ūdens sāk palikt dzidrāks, tas nozīmē, ka sēnes ir pietiekami vārītas. Sēņu cepurītes vāra apmēram 10—15 minūtes. Alksnenes un cūcenes pēc novārīšanas vēl jāmērcē aukstā ūdenī 24 stundas, lai samazinātu nepatīkamo rūgtuma garšu. Novārītās sēnes strauji atdzesē aukstā ūdenī. Tad notecina uz sieta, sakārto tīrā traukā un pārlej ar iepriekš sagatavotu atdzesētu marinādi. Marinādes pagatavošanai katliņā ielej vajadzīgo ūdens daudzumu, ieliek garšvielas, piparus, lauru lapas, krustnagliņas un vāra 5—10 minūtes. Beigās pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, sāli, cukuru, ķiplokus un 9% etiķi. Atdzisušu marinādi izkāš caur sietiņu vai marli un aukstu pārlej sēnēm. Traukus noslēdz ar plastmasas vāciņu vai nosien ar pergamenta papīru. Marinētas sēnes uzglabā vēsā vietā. Pirms lietošanas marinētās sēnes noskalo aukstā ūdenī. Lai sēnes sagatavotu ar maigāku garšu, tās var sterilizēt: Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100 °C temperatūrās 0,5 litru burkas — 30 minūtes, litra burkas — 40 minūtes un 3 litru burkas — 50 minūtes. Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē un atdzesē. Uzglabā vēsā vietā.

Pagatavosanas sarezgītība
Vidēji
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Augsts
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2011-08-25
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: Lucis
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.12/51
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
ragū , gurķi , ar tomātiem , Zirniši , šķiņķis ,
Šodien vārda dienas svin:
Drosma, Drosmis, Elīna



Noderēs
Parasta recepte, kā gatavot aliču ziemai, kā arī šo pašu recepti var izmantot plūmju kompota gatavošanai. Šīs receptes priekšrocība ir tā,
Gurnu atdala no kaula, noņem plēves, sagriež šķēlēs, izdauza abas puses, apkaisa ar sāli, iemērc miltos, sakultā olā. rīvmaizē, karstos
Desu, sieru un gurķus sagriež garenos gabaliņos. Krējumam pievieno majonēzi, diļļu sali un samaisa ar salātiem.
Vistas gaļu atdala no kauliem un gaļas mašīnā 2 reizes samaļ kopā ar pienā izmērcētu baltmaizi, pievieno izkausētu sviestu, olu,
Kāpostus un kartupeļus sagriež kvadrātveida gabaliņos, liek verdošā buljonā, pievieno ceptas garšsaknes, sāli piparus, un vāra, līdz kāposti un kartupeļi
Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs vai standziņās. Uz pannas sakarsē taukvielas, kartupeļus liek taukos un apcep, tad pannai uzliek vāku un
Filejam, novelk plēvi, nogriež taukus, iespeķo, apkaisa ar sāli un 45 min. sutina sviestā, pamazām pielejot karstu ūdeni. Dārzeņus katrus

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO