Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Konservētas sēnes Nākošā »

Sālītas sēnes

Sālītas sēnes

Sastāvdaļas: 1 kg vārītu sēņu, 60-80 g sāls

Gatavošana:

Sālīšanai var Izmantot dažādu sugu sēnes. Parasti vienā grozā sasēņo dažādu sugu sēnes, kuras tad arī iesāla kopā, jo sēnes papildina viena - otru ar garšu un aromātu.

Pirms sālīšanas sēnes rūpīgi notīra, momazgā un tad liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, kuram pieliek sāli. Uz litru ūdens liek ēdamkaroti sāls.Vāra uz lēnas uguns. Ūdens jālej tik daudz, lai sēnes ūdeni atrastos brīvi, nebūtu saspiestas. Vārīšanas laikā sēnes apmaisa, lai nepiedeg, un nosmeļ putas. Sēnes ir labi jāsavāra, apmēram 30.min. Līdzko sēnes sāk grimt ūdenī un tas kļūst dzidrāks, sēnes ir pietiekami vārītas. Novārītās sēnes strauji atdzesē aukstā ūdenī.

Izmērcētām sēnēm nospiež lieko ūdeni. Sēnes nevajag nospiest pilnīgi sausas, jo tad sēnes ir bezgaršīgas, daļa ekstraktvielu iet zudumā. Traukā sēnes sajauc ar sāli ( Uz 1kg. novārītu sēņu 60 gr.sāls, ja vēlas, pieliek ķiplokus, melnos piparus, sapilda piemērotā traukā, stingri nospiež, pārklāj ar tīru drānu, uzliek koka ripu un uzliek slogu. Virs sloga jābūt šķidrumam, tad sēnes nepelēs. Ja sēnes nav pārklātas ar sālījumu, tad sēnes ir japārsāla , drāniņā ir jāizskalo un sēnes jāpārlej ar sālsūdeni un jāuzliek smagāks slogs.

Pievienots: 2011-08-24
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: Diana
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.23/31
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Kartupeļu un burkānu , olu salāti , spargel , uzpūtenis , tomati ,
Šodien vārda dienas svin:
Drosma, Drosmis, Elīna



Noderēs
5 šķēles galda maizes uzgrauzdē uz sausas pannas, anšoviem iztīra asakas, smalki sakapā un sajauc ar cieti novārītu olu dzeltenumu
Notīrītas zivis sadala gabaliņos, ieberzē sāli, iemērc sakultā olā un apviļā rīvmaizē. Liek sakarsētos taukos un cep no abām pusēm
Kartupeļus izvāra ar mizu vai bez tās. Ar mizu vārītos kartupeļus vēl siltus notīra, pārkaisa ar smalku sāli, sasmalcinātiem zaļumiem
Notīrītus un sagrieztus dārzeņus vāra buljonā. Kad dārzeņi mīksti, tos izņem un samaļ gaļas mašīnā. Buljonam pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu
Bietes borščam var sagatavot dažādi. Tās var vārīt veselas, var izcept cepeškrāsnī, var sasmalcināt salmiņos, apcept taukvielā un pēc tam,
Sīpolu, sālītu gurķi, pipargurķīšus, cieti novārītu olu, kāperus un piparmētru smalki sakapā un sajauc ar eļļu, citrona sulu un sāli.
Konservēšanai lieto tikai svaigas, baltas un cietas galviņas. Kāpostus notīra no liekām lapām, sadala atsevišķās rozetēs un blanšē 5 lidz10

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO