Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Konservētas sēnes Nākošā »

GAILEŅU KAVIĀRS

Sastāvdaļas: 600 g gaileņu, 200 g sviesta, 1 lauru lapa, 10 g zaļumu, muskatrieksts, sāls, cukurs, pipari pēc garšas.

Gatavošana:

Ar šo receptes devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku. Svaigas, nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni un sīki sakapā vai izmaļ gaļas maļamajā mašīnā. Katliņā izkausē sviestu, Liek sasmalcinātās sēnes, sāli, cukuru, maltos piparus, sarīvētu muskatriekstu un sautē apmēram 15 - 20 minūtes. Tad pieliek sīki sagrieztus zaļumus: diļļu un pētersīļu lapiņas, visu masu izmaisa un nogaršo. Karstu kaviāru sapilda dezinficētā burkā. Pirms masas iepildīšanas burkā ieliek lauru lapu. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē, liek karstā 70 °C ūdenī un sterilizē 100°C temperatūrā: 0,5 litru burkas — 70 min. litra burkas — 90 minūtes. Pēc sterilizēšanas. burkas ar stangām izceļ no ūdens, steidzīgi aizvalcē, apgriež ar vāciņu uz leju, patur pusstundu. Atdzesē apkārtējā gaisā. Kaviāram ir svaigu gaileņu garša un labs izskats. Pasniedz brokastīs un aukstā galdā. Gaileņu kaviārs ir labākais konservu veids, ko var gatavot no svaigām gailenēm.

Pagatavosanas sarezgītība
Vidēji
Kopējās izmaksas
Vidējas
Kaloriju līmenis
Vidējs
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2011-11-29
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: Lucis
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.27/30
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
burkāni , vīna , pankūkas , puķkāpostu , Kartupeļu biezenis ,
Šodien vārda dienas svin:
Hermīne, Estere



Noderēs
Notīrītu kāpostgalviņu sagriež 8 daļās, noplaucē sālsūdenī un nosusina. Gaļu (ieteicams ribu gabals vai gurna gabals) sadala vairākos mazākos gabaliņos.
Liellopa gaļas mīkstuma sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs, izdauza, un tās savukārt sagriež iegarenos gabaliņos. Sagrieztos gaļas gabaliņus liek uz
Kartupeļus notīra, sagriež gabaliņos. Sīpolu sagriež ripās, taukvielās sacep, tad pievieno kartupeļus, sēnes un maisot apcep. Visu pārlej ar buljonu,
Sviestu ar cukuru, sāli, citrona miziņu vai vaniļu puto, pieliek olas dzeltenumu un puto, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno biezpienu,
Salātus pārlasa, bojātās lapas. Izlasītos salātus skalo tekošā ūdenī vai lielākā traukā, ūdeni vairākkārt mainot, tad notecina uz sieta. Sagatavotās
Fizāļu augļi ir līdzīgi tomātiem. Augļi nogatavojas speciālā čaulā - maisiņā. Pēc garšas fizāļi ir maigāki nekā tomāti. Kad
Olu dzeltenumus atdala no baltuma. Dzeltenumiem pievieno 3/4 no paredzētā cukura daudzuma un puto, līdz cukurs izkusis, masa kļuvusi gaiša

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO