Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Sēnes :: Konservētas sēnes

Konservētas sēnes

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Sēņū pulveris - ziemai 4.00

Labāk ir izmantot baltās sēnes (baravikas, beciņas). Sēnes labi notīra. Sēnes kaltē tik ilgi, kamēr tāš sāk lūzt. Tad sēnes sasmalcina kafijas dzirnaviņās, vai saberž pulverī. Uzglabā slēgtā burkā sausā vietā. Izmanto zupā, vai mērcē.

...Skatīt recepti

Sēņu sālīšana 4.24

Sālīšanai lieto visas ēdamās sēnes (rūgtās sēnes iepriekš mērcē aukstā sālītā ūdenī apmēram 2 dienas).

Sēnes novāra sālsūdenī. Lai sēnes būtu garšīgas, tām sālīšanas laikā jāpieliek ķiploki, diles, upeņu lapa, melnie pipari, lauru lapa.

Novārītas, nospiestas sēnes...Skatīt recepti

Skabētas sēnes 4.26

Sēnes novāra, tad nolej lieko ūdeni, nospiež un sajauc ar sāli un cukuru, kā arī, rupji sagrieztieām dilēm un ķiplokiem. Tad sēnes pilda tīrā traukā, virsējo kārtu nosedz ar upeņu lapām un koka ripu, kurai...Skatīt recepti

Sālītas sēnes 4.23

Sālītas sēnes

Sālīšanai var Izmantot dažādu sugu sēnes. Parasti vienā grozā sasēņo dažādu sugu sēnes, kuras tad arī iesāla kopā, jo sēnes papildina viena - otru ar garšu un aromātu.

Pirms sālīšanas sēnes rūpīgi notīra, momazgā un tad...Skatīt recepti

Sēņu marinēšana 4.12

Marinēšanai var lietot tādas sēnes, kuras nav pāraugušas un ir cietas, jaunas un nekādā gadījumā nav tārpainas vai bojātas. Labākās marinētās sēnes iegūst no jaunām baravikām, lāču, sviesta, priežu un bērzu bekām. No lapiņu sēnēm...Skatīt recepti

Baravikas tomātu biezenī 4.26

Izmanto labas kvalitātes jaunas baravikas. Sēnes rūpīgi notīra, nomazgā un nogriež kātus apmēram 2 cm no cepurītes. Mazo sēņu cepurītes sautē veselas, lielākās sēnes sagriež sloksnītēs. Katliņā sviestā apcep sīki sagrieztus sīpolus, pieliek sagatavotās sēnes,...Skatīt recepti

AR GARŠAUGIEM SĀLĪTAS SĒNES 4.28

Sālīšanai var lietot visas ēdamās sēnes, arī tādas, kurām ir sliktāka garša. Sēnes novāra sālsūdenī, kā iepriekš aprakstīts. Lai sēnes padarītu garšīgākas, tām sālīšanas laikā jāpieliek garšaugi un garšvielas. Garšaugus izlasa, nomazgā, nosusina un sagriež...Skatīt recepti

VILNĪŠU SĀLĪŠANA 4.23

Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes izlasa, notīra, no cepurītes novelk virsmiziņu un vāra sālsūdenī 25—30 minūtes (litrs ūdens, ēdamkarote sāls)....Skatīt recepti

STERILIZĒTAS MARINĒTAS SĒNES 4.31

Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 3 litru burku. Sēnes novāra, nomazgā aukstā ūdenī un iepilda dezinficētā burkā, pārlej ar sagatavotu aukstu marinādi. Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē 100 °C...Skatīt recepti

SĒNES TOMĀTU BIEZENI 4.82

Ar receptē doto produktu daudzumu var piepildīt apmēram 1 litra burku, Šis ir viens no vērtīgākajiem un garšīgākajiem sēņu konserviem, it sevišķi, ja ņemtas labas kvalitātes jaunas, cietas baravikas.  Arī no citām sēnēm, piemēram, apšu,...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Kartupeļu un burkānu , šam , zivis , cepetis , uzpūtenis ,
Šodien vārda dienas svin:
Eiženija, Ženija



Noderēs
Noskalotus rīsus uzliek ar ūdeni, lai rīsi būtu pilnīgi zem ūdens, un ar tējkarotīti sāls izvāra mīkstus (vārot nedrīkst maisīt),
Kartupeļu masu samaisa ar cukuru, saberztām krustnagliņām, izkausētu sviestu vai margarīnu, olām. Visu kopā saputo ar mikseri vai sakuļ ar
Ogļhidrāti
Ogļhidrātu veidi ir cukuri, ciete un celuloze. Visiem šiem ogļhidrātu veidiem uzturā ir sava nozīme. Cukuri labi šķīst ūdenī, līdz ar
Sviestu saputo ar cukuru, pievienojot olu dzeltenumus. Ar mikseri sastrādātiem vai samaltiem kartupeļiem un burkāniem pievieno sviesta un olu masu,
Olu dzeltenumus ar cukuru puto, turot trauku karsta ūdens peldē (65°C). Atsevišķi saputo krējumu, samaisa ar atdzesētu olu dzeltenumu masu
Kāpostu galviņām atdala ārējās lapas un sagriež gabaliņos. Sīki sagrieztus sīpolus sviestā apcep, pievieno sasmalcinātus kāpostus, ūdeni vai buljonu, lai
Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, masai pievieno uzvārītu pienu un vaniļu. Maisījumu karsē, turot trauku karsta ūdens peldē, maisa, līdz

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO