Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Olu ēdieni Nākošā »

Olas siļķu mērcē

Sastāvdaļas: 2 olas, 75 g sālītas siļķes, 8 g augu eļļas, 5 g etiķa, 2 g sinepju, 15 g sk. krējuma, 10 g sīpolu, zaļumi.

Gatavošana:

Cieti novārītām olām atdala caumalu, pārgriež gareniski uz pusēm un pārlej siļķu mērci. Grezno ar lociņiem vai pētersīļu zaļumiem. Siļķu mērces gatavošana: Sālitas siļķes pārlej ar aukstu ūdeni un 4-6 stundas mērcē. Tad atdala ādiņu, asakas, fileju sagriež sīkos gabaliņos. Augu eļļu, etiķi, sinepes, sīki sasmalcinātu sīpolu un siļķi samaisa, pieliek skābu krējumu, atkal samaisa.

Pievienots: 2010-08-20
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: pepsi kola
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.22/23
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
piena merce , kāpostu sacepums , sīpoli , Baraviku , kompots ,
Šodien vārda dienas svin:
Agris, Agrita



Noderēs
Nodīrātas un izasakotas, sālītas siļķes pāršķeļ uz pusēm un 3 st. mērcē ūdenī vai pienā, nosusina, sagriež 3 gabalos un
Rīsus savāra biezus, sajauc ar berztu sieru un olu dzeltenumu. Gaļu sagriež šķēlēs, apsutina 30 gr sviesta, apliek ar rīsiem,
Nozvīņotu Iīdaku, kurai nogriež galvu un asti, uzšķērž gareniski vēderu, iztīra iekšas un asakas, nomazgā, iekšu dobumā ieberzē ar smalki
Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs, liek ar margarīnu izziestā veidnē, pa starpām liekot margarīna piciņas, sasmalcinātus sīpolus, sāli. Veidnē saliktos kartupeļus
Ūdeni uzvāra, pievieno nomizotus, sagrieztus rabarberus, cukuru un vara mīkstus, pieliek atšķaidītu kartupeļu cieti un vēlreiz uzvāra, lej traukā, pārkaisa
Iztīrītu, nomazgātu zosi ieberzē no iekšpuses un ārpuses ar sāli, saberztām paegļu ogām, tad piepilda ar āboliem, liek uz pannas,
Sīpolus sagriež ripās vai sīki sasmalcina, katlā taukvielā apcep, pievieno miltus, tos nedaudz sabrūnina, pielej karstu buljonu vai ūdeni, pieliek

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO