Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Sviesta mīkla

Trauslā sviesta mīkla

Sastāvdaļas: 250 gr. miltu, 125 gr. sviesta, 1 ola, 1 karote piena,ūdens vai krējuma, 1 karote ruma vai etiķa(mīklas uzdzīšanai), mazliet sāls, 30-80 gr cukura (pēc garšas), sarīveta 1/2 citrona miza.

Gatavošana:

Galvenokārt lieto cepamām kūkām, tortēm, pastētēm, kā arī sīkiem cepumiem, biskvītiem, tējas cepumiem utt. Uz mīklas dēļa izsija miltus , pieliek sāli, cukuru un pierīvē citrona mizu. Sagriž sviestu gabaliņos un iejauc mīklā. Izveido miltos bedrīti iesit olu, pielej pienu, rumu vai etiķi. Ar nazi visas sastāvdaļas sīki sakapā un, tad kad tās jau labi sajaukušās, sāk mīcīšanu . Jāmīca ātri, spēcīgi, līdz mīkla top spīdīga, gluda un pilnīgi saistoša. No mīklas veido apaļu bumbu un liek uz pusstundu vēsā vietā, tad veidne un veido cepumus.

Pievienots: 2010-07-21
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.43/28
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kotletes , putraimi , kāpostu sacepums , jēra gaļas , olu ,
Šodien vārda dienas svin:
Daiga, Dinija



Noderēs
Vārītus rīsus un zaļos zirnīšus sajauc ar sasmalcinātiem, eļļā karsētiem sīpoliem, vārītu seleriju gabaliņiem, gabaliņos sagrieztiem tomātiem, kuriem iepriekš noņemta
Gaļu sagriež gabaliņos un taukvielās apcep brūnu. Liek katlā, pievieno karstu ūdeni, sāli. uzvāra, pievieno uz pusēm pārgrieztu sīpolu un
Notīrītas zivis vāra ūdenī, kam pievienotas garšsaknes un garšvielas. Gatavām atdala ādu, asakas, sadala mazos gabaliņos. Zirņus sālsūdenī vāra mīkstus.
Sviestu ar 1/4 miltu sastrādā plāksnē, atdzesē. No miltiem, ūdens , sāls, konjaka un olas dzeltenuma veido mīklu, noliek vēsumā.
Pastinakus sarīvē uz smalkās rīves, ābolus - uz rupjās rīves, pievieno mārrutkus, pēc garšas pieber sāli un samaisa ar majonēzi.
Izsijā miltus uz mīlkas dēļa. No sviesta veido 1/2 cm biezu gabalu. Miltus ar ūdeni, pieliekot arī etiķi un olu,
Avenes izlasa, izrīvē caur sietiņu, pieliek cukuru, saputo. Sakul­tu putu krējumu sajauc ar aveņu putām, saliek deserta, bļodā, garnē ar

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO