Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Rauga mīkla

Rauga mīkla

Sastāvdaļas: 500 gr. miltu, 0,5 litrs piena, 1-2 olas, 80-100 gr. sviesta, 1/2 tējk. sāls, puscitrona sula, 80-100 gr. cukura, 30 gr. rauga.

Gatavošana:

Iesijā miltus bļodā. Sadrupina raugu mazā bļodiņā, pielej drusku piena un pieliek nepilnu ēdamkaroti cukura, ar karoti ierīvē raugu gludā masā. Miltu vidū( mīklas bļodā) izveido bedrīti, ieliek rauga masu un viegli pārkaisa ar miltiem. Mīklas bļodu ar iejavu miltos noliek siltā vietā un apsedz ar drānu.Kad iejauva uzrūgusi līdz divkāršiem apmēriem, jāķeras pie visas mīklas sagatavošanas, pieliekot cukuru , sāli, garšvielas , olas, atlikušo (pēc rauga atšķaidīšanas) pienu un izkausētu, remdētu sviestu. Visu labi sastrādā mīklā, izmīcot un izdauzot. Kad mīklai gludā masā met pūslīšūs un viegli atdalās no bļodas - tā ir gatava.

Pievienots: 2010-07-21
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.15/26
Atstāt vērtējumu receptei

Līdzīgas receptes
Rauga mīkla
Rauga mīkla 2

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
marinēti gurķi , makaroni ar , cepti , torte , Kartupeļu biezenis ,
Šodien vārda dienas svin:
Eiženija, Ženija



Noderēs
Ar šo receptes devu var piepildīt apmēram 0,5 litru burku. Svaigas, nepāraugušas gailenes izlasa, nogriež kātiņus, nomazgā, nospiež lieko ūdeni
Nodīrātas un izasakotas, sālītas siļķes pāršķeļ uz pusēm un 3 st. mērcē ūdenī vai pienā, nosusina, sagriež 3 gabalos un
Kabačus noskalo, nomizo izņem sēklas un sarīvē, tad katlā liek uz mazas uguns sautēties. Burkānus nomazgā, nomizo un sarīvē un
Svaigus jūras asarus notīra. Zivju galvas, asakas pērlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un uz mazas liesmas vāra 25-30 minūtes,
Līņus nozvīno, iztīra iekšas un labi izmazgā, priekš cepšanas nedaudz apsala. Iemērc miltos, sakultā olā, smalkā rīvmaizē, tad cep karstā
«Rīsiņiem» piemēroti tikai miltaini kartupeļi . Kartupeļus nomizo, izvāra, nokāš, nosusina, karstus izberž caur parupju sietu vai caurduri tieši pasniegšanai
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO