Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Kārtainā mīkla

Kārtainā sviesta mīkla 3

Sastāvdaļas: 500 gr. miltu, 500 gr. sviesta, 1/4 litra auksta ūdens, 1/4 glāze etiķa.

Gatavošana:

Izsijā miltus uz mīlkas dēļa. No sviesta veido 1/2 cm biezu gabalu. Miltus ar ūdeni, pieliekot arī etiķi un olu, sastrādā cieta gludā mīklā. No mīklas veido apaļu bumbu. Pārkaisa dēli un veltni ar miltiem un izveltnē mīklu 1/2 cm biezā kārtā, apmēram tikpat platu un trīsreiz garāku un iepriekš izveidoto sviesta gabalu. Sviestu uzliek izveltnētās mīklas vidū, aptin, aizlokot arī malas. Ieliek aukstā vietā uz 10 min. Uzmanīgi izveltnē mīklas - sviesta gabalu, saliek trīs kārtās un atkal noliek aukstā vietā uz 45 min. Jāveltnē tikai vienā virzienā no sevis. Atkal veltnē, saliek kārtas, atstāj aukstumā uz pusstundu. Vēlreiz veltnē, saliek trīs kārtas, noloek uz 10 min vēsā vietā. Atkārto pēdējo reizi, un mīkla ir gatava cepumu pagatavošanai.

Pievienots: 2010-07-21
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.28/25
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
putra , bietes , aknu , sautējums , kāļu ,
Šodien vārda dienas svin:
Made, Irbe



Noderēs
Plūmes nomazgā, pārdala uz pusēm; izņem kauliņus un ar dažiem sagrūstiem kodoliem kauliņus labi novāra ūdenī, Pāri palikušo šķidrumu nokāš
Sviestu izkausē un samīca gludā mīklā ar miltiem, pienu un sāli, klāt piekuļot 4 olas, un uz pannas sviestā cep
Gatavām jāņogām nolasa kātiņus, nomazgātās ogas uzliek ar 2 l ūdens, vāra 5 minūtes, izberž caur sietiņu un vēlreiz uzvāra,
Ņem 1,5 kg sivēna mugurkaula, sakapā pamazos gabaliņos un uzliek vārīties ar aukstu ūdeni, pie tam gaļai jābūt pilnīgi ūdenī.
Notīrītas teļu mēles 2 līdz 2,5 st. novāra mīkstas maz sālītā ūdenī; ūdeni, kurā tās vārītas, neizlej laukā, bet uzglabā.
Ķirbjus sagriež šķēlēs, nomizo, atdala sēklotni. Ar robotu sakņu nazīti sagriež kubveida gabaliņos. Cukuru, ūdeni, etiķi, savāra sīrupā, kam pieliek
Ūdeni uzvāra ar cukuru un aveņu sulu, piejauc ūdenī izšķīdinātu želatīnu, šķidrumu iepilda ar aukstu ūdeni izskalotā formā vai stikla

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO