Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Ēdiena mērces Nākošā »

Tomātu mērce

Sastāvdaļas: 50 g buljona, 2,5 g kviešu miltu, 5 g tauku, 5 g burkānu, 5 g sīpolu, 3 g pētersīļu, 50 g tomātu biezeņa, 5 g sviesta, garšvielas

Gatavošana:

Kviešu miltus sviestā vai taukos izkarsē, līdz tie dzelteni vai brūngani, pielej gaļas vai zivju buljonu, izmaisa, uzvāra. Pievieno sviestā vai taukos apceptas, sasmalcinātas garšsaknes ar tomātu biezeni un vāra 15-20 minūtes. Pēc tam izkāš, pievieno sāli, cukuru, sviestu. Tomātu mērci pasniedz pie vārītiem vai ceptiem gaļas un zivju ēdieniem, dažādiem dārzeņu, miltu izstrādājumu ēdieniem.

Pievienots: 2010-07-27
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.05/21
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kabaču , marin , kūkas , mīkla , kartupeļu ,
Šodien vārda dienas svin:
Daiga, Dinija



Noderēs
Nomizotas, nomazgātas un pabiezās šķēlēs vai gabalos sagrieztas bietes izvāra sakņu novārījumā gandrīz mīkstas. Tad pagatavo sviesta mērci, kurai pielej
Gaļu sacērt glītās šķēlēs 2 pirkstu biezumā, nedaudz izdauza, ribiņas atstāj klāt, iemērc sakultā olā, rīvmaizē, cep karstā sviestā, pasniedz
Mintāja fileja krējuma mērcē
Atsevišķi apcepj eļļā sīpolu grieztu pusgredzenos līdz tas paliek zeltaini brūns, atliek malā. Zivi atlaidina, nosusina ar papīra virtuves dvieli,
Sakultām olām piejauc miltus, sieru, sāli, un kādu 1/4 st. kuļ. Caur rupju sietiņu mīklu ieberž verdošā gaļas buljonā.
Ar sviestu, sīpoliem, miltiem un šķidrumu pagatavo gaišu miltu taukšķi, kad tas pietiekoši ievārījies, nogaršina ar garšvielām, sēnēm un tumē
Gaļu sacērt un nomazgā, uzliek ar 4 l. auksta ūdens un karoti sāls un ātri uzvāra, nosmeļ putas, tūliņ liek
Cūkas šķiņķi vai ruleti liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un lēni vāra. Kad gaļa pusgatava, pievieno sīpolu, burkānu, garšsaknes,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO