Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Kartupeļu ēdieni :: Kartupeļu klimpas

Kartupeļu klimpas

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Vārītu kartupeļu klimpas ar sieru 4.24

Kartupeļu masā iemaisa olu dzeltenumus, sāli, piparus, miltus, veido apaļas vai iegarenas klimpas, liek verdošā, viegli sāļā ūdenī, lēni vāra. Kad klimpas uzpeldējušas, katlam uzliek vāku, samazina liesmu vai katlu noņem no tās un klimpas...Skatīt recepti

Saldās kartupeļu klimpas 4.14

Sviestu saputo, pakāpeniski pievienojot olas, cukuru. Masā iemaisa kartupeļus, miltus, veido apaļas klimpas un liek verdošā, viegli sāļā ūdenī, lēni vāra. Uzpeldējušās klimpas aizvākotā katlā vēl patur 5 minūtes. Klimpas uzmanīgi izņem ar putukaroti. Pasniedzot...Skatīt recepti

Kartupeļu un mannas klimpas 4.24

Kartupeļu masu samaisa ar mannu, uzlej verdošu pienu un atstāj uzbriešanai (20 min.), tad pievieno sakultas olas, miltus, sviestā apceptus baltmaizes kubiņus, no mīklas veido klimpas, vāra viegli sāļā ūdenī. Klimpas pasniedz ar kausētu sviestu...Skatīt recepti

Apceptās kartupeļu klimpas 4.15

No vārītu kartupeļu masas, mannas, olām, miltiem, sāls sagatavo mīklu, pieliek etiķi, mīklu izveltnē, sagriež sloksnēs, tās savukārt posmos, katru posmiņu saveltnē, veltnīšus liek viegli sāļā ūdenī un vāra 8 minūtes. Izņem ar putukaroti, klimpas...Skatīt recepti

Knēdeļi 4.15

Kartupeļu masai pievieno sakultu olu, sāli, miltus, no samaisītās mīklas verdošā sālsūdenī izvāra paraugu. Ja klimpa pašķīst, pievieno vairāk miltu. Baltmaizi sagriež kubveida gabaliņos, apcep sviestā. Kartupeļu masā iemaisa grauzdiņus vai liek tos katras klimpas...Skatīt recepti

Kartupeļu klimpas ar puraviem 4.22

Kartupeļu masai pievieno 1 sakultu olu. sāli, miltus, sarīvētu muskatriekstu. Uz miltaina dēļa mīklu izveltnē 0,5 cm biezā plāksnē. Plāksnei pārziež olu un samaltu žāvēto gaļu. Mīklu cieši saveltnē, izveidojot ruleti. Ruleti šķērsām sagriež gabaliņos....Skatīt recepti

Veltnētās klimpas 4.10

Kartupeļu masā iemaisa sakultas olas, sāli, miltus un samaisa mīklu. Mīklas dēlim uzkaisa miltus, mīklu izveltnē plāksnē, pārziež ār mīkstu sviestu, pārkaisa ar riekstiem vai rīvmaizi. Plāksni cieši saveltnē; veltni griež 7—8 cm garos posmos,...Skatīt recepti

Kartupeļu un plūmju klimpas 4.14

Kartupeļu masai pievieno sakultu olu, sāli, mannu un miltus. Plūmes nemazgā, izņem kauliņus, to vietā ieliek cukur-graudu. Kartupeļu masu izveido «desā», to sagriež gabaliņos, katrā gabaliņā iespiež plūmi. Klimpu rūpīgi saspiež, apviļā miltos, liek nedaudz...Skatīt recepti

Rīvētu kartupeļu un sēņu klimpas 4.14

Kartupeļu masai nospiež sulu, biezumiem pārlej verdošu pienu. Sēnes (baravikas, rudmieses, sviesta bekas) drānā nosusina, sagriež un kopā ar pusi no speķa vai sviesta sacep. Kartupeļu masu samaisa ar sagatavotajām sēnēm, pievieno sāli, veido palielas...Skatīt recepti

Rīvētu kartupeļu un aknu desas klimpas 4.00

Sarīvētiem kartupeļiem nospiež sulu. Kartupeļiem pieliek olu dzeltenumus, kausētu karstu sviestu vai krējumu, sāli. Mīklu sadala porcijās, katrai vidū iespiež aknu desas gabaliņu. Liek verdošā, nedaudz sālītā ūdenī un uz lēnas liesmas izvāra. Pēc klimpu...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
šķinķis , ābolu salāti , selerij , ar kartupeļiem , desas ,
Šodien vārda dienas svin:
Jānis



Noderēs
Sīrupu, medu, cukuru un sviestu uzvāra. Verdošā masā ieber sasmalcinātas garšvielas un izsijātus kviešu miltus un sakuļ. Nedaudz atdzisušai mīklai
Nomazgātu, gabalos saskaldītu astes gabalu sakarsētā taukvielā apcep brūnu, liek katlā un pārlej ar ūdeni, un vāra apmēram pusotras stundas
Uzšķērstu, notīrītu un nomazgātu mencu novāra. Aknas kas mencai sevišķi gardas, uzmanīgi atdala no žults un vāra līdz ar zivi.
Lielus kartupeļus notīra, sagriež šķēlēs (apmēram 5 mm biezās), tad taisnstūra gabalos. Gabaliņus noskalo aukstā ūdenī, nosusina drānā. Biezsienu katlā
Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu
Olas dzeltenumus ar cukuru un vaniļu saputo, saputotiem pievieno sīkās piciņās saplucinātu sviestu, ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, izsijātus miltus un
Izsijā miltus uz mīlkas dēļa. No sviesta veido 1/2 cm biezu gabalu. Miltus ar ūdeni, pieliekot arī etiķi un olu,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO