Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Biezeņi un biezputras Nākošā »

Kartupeļu un putraimu biezputra 1

Sastāvdaļas: 1 glāze miežu putraimu, 5 kartupeļi, 1/2 l ūdens, 1/2 l piena, sāls, žāvēts speķis, 1 sīpols.

Gatavošana:

Putraimus noskalo, pārlej ar karstu ūdeni un vāra. Kartupeļus notīra, sagriež nelielos gabaliņos un pievieno pusmīkstiem putraimiem. Biezputru turpina vārīt uz nelielas liesmas slēgtā traukā. Lai biezputra nepiedegtu, katlu var ievietot karsta ūdens peldē. Kad kartupeļi mīksti, pievieno pienu, sāli un turpina vārīt, līdz putraimi mīksti, bet kartupeļi jau daļēji sašķīduši. Speķi sagriež sīkos kumosiņos, sīpolu ripās un kopā sacep, līdz speķa gabaliņi kraukšķ. Pasniedzot katrā biezputras porcijā iespiež bedrīti un ielej taukus ar sacepto speķi un sīpoliem.

Pievienots: 2011-01-09
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: piparkūka
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.04/25
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
liellopu , gulašs , jāņogu , kotletes , pudiņš ,
Šodien vārda dienas svin:
Severīns, Urzula



Noderēs
Makaronus vāra mazā ūdens daudzumā gandrīz mīkstus. Sviestu ar cukuru, olas dzeltenumu un sarīvētu citronu miziņu vai vanilīnu, saputo, līdz
Ūdeni uzvāra ar cukuru, klāt pieber notīrītas zemenes un vāra, līdz tas sašķīst pēc tam, klāt piejauc kartupeļmiltu iejavojumu aukstā
Rīvētiem kartupeļiem nospiež sulu, kartupeļus samaisa ar biezputru, sakuļ olu. Verdošā, pasālītā ūdenī ar karoti laiž klimpas un vāra, pielejot
Garšsakņu un garšvielu sālsūdenī novāra liellopu gaļu. Atdzesētu sagriež garenos gabaliņos un pievieno tos šķēlītēs sagrieztiem vārītiem kartupeļiem un gurķiem.
Zandartu nozvīņo, iztīra iekšas, kārtīgi izmazgā, sašņorē, piesien pie zivju sieta. Verdošam ūdenim pieliek garšvielas piparus, lauru lapu, sīpolu, sāli,
Uzliek katliņā 4 litrus auksta ūdens, ieber nomizotus, mazās šķēlītēs sagrieztus kartupeļus, uzliek tiem virsū 1,5 kg notīrītu zivju (lielākās
Ne pārāk mīksti izvārītus kartupeļus notīra, uzmanīgi izņem vidiņus un dobumu piepilda ar sīki sasmalcinātu sēņu masu. Pildījumam sasmalcinātām sēnēm

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO