Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Ievārījumi, želejas, kompoti Nākošā »

Plūmju ievārījums

Plūmju ievārījums

Sastāvdaļas: 3 kg zilo plūmju, 2 kg cukura.

Gatavošana:

Plūmēm uzlej vārošu ūdeni, 3-5 minn patur, liek uz sieta notecēties, novelk ādiņu, pāgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus.Plūmes sakārto traukā, apber ar pusi dotā cukura, uzliek vieglu slogu, atstāj uz 24 st. mierā. Otrā dienā radušos sulu nolej, izkāš, pieber pārējo cukuru, maisot varā uz ātras uguns savāra sīrupā,liek plūmes tik daudz ,cik sīrupā vietas, vāra uz lēnas uguns 15-20 min.,vārot nemaisa, tikai katliņu pakustina. Kad ogas paliek tumšas un causpīdīgas, nēm āra un kārto burkā, pārlej ar sīrupu, aizvāko . Uzglabā sausā, vēsā vietā

Pievienots: 2010-07-19
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.03/37
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
sīpoli , zandarts , marinēti gurķi , kotlete , ar speķi ,
Šodien vārda dienas svin:
Daiga, Dinija



Noderēs
Baltmaizītes (veģīšus) pārgriež gareniski uz pusēm, izdobj, uzgrauzdē, piepilda ar majonnes mērci un apliek katru ar lielāku sardīni.
Sīpolus notīra, sagriež ripās, eļļā apcep caurspīdīgus, tad pievieno šķēlēs sagrieztus burkānus, selerijas un pētersīļu saknes un nelielā ūdens daudzumā
Zemenes notīra, noskalo, liek traukā kārtām ar cukuru un ļauj 6-8 stundas iecukuroties. Paredzēto ūdens daudzumu uzvāra, pievieno kartupeļu cieti
Rutkus sarīvē skaidiņās, ābolus sagriež salmiņos, burkānus sarivē uz smalkās rīves, pieliek krējumu, sāli un samaisa.
Zutim novelk ādu, nogriež spuras, iztīra iekšas, nomazgā, sagriež glītos gabaliņos apmēram 2 pirkstu platumā, apkaisa ar sāli, iemērc miltos,
Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Kartupeļu masā iemaisa olu dzeltenumus, sāli, saputotu krējumu un izsijātu kartupeļu cieti. Masā iecilā stingri
Maizi izmērcē, uzliek ar gabalos sagrieztiem āboliem (ar visu mizu un serdi) un izvāra mīkstu. Buljonu izkāš caur sietiņu,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO