Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Ievārījumi, želejas, kompoti

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Ķiršu ievārījums 4.03

Ķiršu ievārījums

Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus. Cukuru ar ūdeni vāra uz uguns pabiezā sīrupā, noņem melnās putas, atdzesē, pārlej ogām, 24 st. atstāj mierā. Otrā dienā sīrupu ar visām ogām liek katliņā uz lēnas uguns , vāra...Skatīt recepti

Melleņu ievārījums 4.20

Melleņu ievārījums

Ogas iztīra , nomazgā. Vāra bez ūdens, izrīvē caur sietiņu, iegūto masu liek katliņā, maisot vāra apm. 20 min., karstu sapilda burkās, aukstu aizvāko. Uzglabā vēsā, sausā vieta.

...Skatīt recepti

Plūmju ievārījums 4.03

Plūmju ievārījums

Plūmēm uzlej vārošu ūdeni, 3-5 minn patur, liek uz sieta notecēties, novelk ādiņu, pāgriež gareniski uz pusēm, izņem kauliņus.Plūmes sakārto traukā, apber ar pusi dotā cukura, uzliek vieglu slogu, atstāj uz 24 st. mierā. Otrā...Skatīt recepti

Aveņu ievārījums. 4.22

Avenes izlasa, saber traukā kārtām ar cukuru un atstāj 12st. vēsā vietā. Pēc tam nolej no ogām radušos sulu, to izkāš un ievārījumu katlā uzvāra sīrupā. Šajā sīrupā liek pa daļām vārīties iecukurotās ogas un...Skatīt recepti

Zaļo plūmju ievārījums. 4.20

Zaļas, negatavas plūmes, kurām kauliņš vēl mīksts un balts, iegriež . Cukuru saber katlā, pievieno tikdaudz ūdens, lai cukurs būtu mitrs, un savāra dzidrā sīrupā. Sīrupā liek sagatavotās plūmes...Skatīt recepti

Plūmju ievārījums 2 4.22

Gatavas, bet vēl stingras plūmes, ja vajadzīgs, nomazgā un ar adatiņu sadursta. Sadurstītās plūmes ieliek siltā ūdenī, kuru ar visām plūmēm uzkarsē līdz apmēram 75° C, kamēr miziņa sāk plaisāt un ogas paceļās ūdens virspusē....Skatīt recepti

Jāņogu-upeņu ievārījums. 4.15

Ne pārāk gatavas jāņogas nobrauka no kātiņa, laižot ķekaru cauri dakšiņu zariem. Saber sietā plānā kārtā un iegremdē vairākas reizes aukstā ūdenī. Lieko ūdeni notecina, lai ogas būtu tīras un sausas. Upenes izvēlas lielākas, ar...Skatīt recepti

Ērkšķogu ievārījums. 4.16

Ērkšķogu ievārījums.

Lielas, ar plānu mizu, gatavas ērkšķogas atbrīvo no kātiņiem un ziedu biķerīšiem. Pēc tam ogas nomazgā un sadursta ar adatu vairākās vietās. Pusi no cukura kopā ar ūdeni savāra dzidrā sīrupā, kuru karstu pārlej sagatavotām...Skatīt recepti

Meža rožu ogu ievārījums 4.21

Gatavās meža rožu ogas atbrīvo no kātiņa, ziedu biķerīša un aukstā ūdenī nomazgā. Notīrītās ogas pārgriež gareniskā virzienā un izņem visas sēkliņas un spuriņas. Tad ogas saber smalkā sietiņā uz dažām minūtēm iegremdē vārošā ūdenī....Skatīt recepti

Ķiršu ievārījums 2 4.00

Ievārījuma gatavošanai izvēlas skābos, tumšos ķiršus. Ķiršus notīra, atbrīvo no kauliņa un vāra iepriekš sagatavotā cukura sīrupā (cukuru samitrina ar ūdeni un bez maisīšanas savāra dzidrā sīrupā). Lai iegūtu labāku garšu var pievieno dažus ķiršu...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
risu , biezenis , solanka , olu salāti , mērce ,
Šodien vārda dienas svin:
Junora, Anšlavs



Noderēs
Sviestu ar cukuru, vaniļu vai citronu un olām saputo, līdz cukurs izkusis un masa gaišā krāsā. Tad pievieno ūdenī izšķīdinātu
Noskalotus, notīrītus burkānus sagriež ripiņās, katliņā sakarsētā sviestā nedaudz apcep, pieliek iepriekš noskalotus rīsus, pārlej ar karstu buljonu, pieliek sāli
Gaļai jānoņem plēves, sagriež plānās šķēlēs, izdauza, sagriež tievās strēmelītēs, karstos taukos uz ātras uguns apcep. Saliek katliņā, uzkaisa miltus,
Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru putās, tad piejauc klāt olu sniegu, rumu un miltus. Pannā uzkarsē sviestu, iepilda apmēram pirkstu
Garšvielu sāls ūdenī vārītas sēnes sagriež gabaliņos un sajauc ar vārītiem makaroniem, sautēta šķiņķa gabaliņiem un sasmalcinātiem pētersīļiem. Pēc garšas
Aknas un gaļu samaļ, pieliek izmērcētu, nospiestu baltmaizi, olas, sīpolus, sāli, samaļ otrreiz, pielej kausētu sviestu, skābu krējumu, izmaisa, liek
Ziedu kāpostu galviņas atbrīvo no ārējām lapām, sadala mazākās daļās un patur apmēram 15 minūtes aukstā etiķūdenī. Pēc tam liek

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO