Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dzērieni :: Limonāde, kvass

Limonāde, kvass

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Ābolu limonāde 4.17

Nomazgātus, nemizotus ābolus sagriez gabaliņos, lēnam novāra ar ūdeni mīkstus, atdzisušus nokāš. Nokasto sulu sajauc ar cukuru un vīnu. Ja grib atspirdzinošu dzērienu, tad piedevām piejauc dabīgo skābi.

...Skatīt recepti

Medus limonāde 4.28

Medu uzvāra ūdenī un ieraudzē vaļējā traukā ar alus raugu, ļaujot 2 dienas stāvēt. Tad piejauc citronsulu un dzērienu iepilda māla krūkās, kuras labi aiztaisa ciet. Jau pēc 1-2 nedēļām limonādi var lietot.

...Skatīt recepti

Kvass 4.21

Kaltētu rupju maizi aplej ar verdošu ūdeni un atstāj 12 stundas stāvēt. Atšķaida raugu kādā lāsē nokasta maizes ūdens, un ļauj rūgt; pēc 3 st.maizes ūdeni nokāš, pieliek raugu, cukuru un izkāstu piparmētru tēju, visu...Skatīt recepti

Citrona limonāde 4.09

Citronus nomazgā, tad nomizo dzelteno miziņu. Miziņām pārlej apmēram litru ūdeni un karsē, līdz vārās, un izkāš. No citroniem izspiež sulu, atstājot dažus sagriešanai šķēlītēs. Ūdeni ar cukuru uzvāra, pievieno citrona miziņu novārījumu un sulu,...Skatīt recepti

Dzērveņu limonāde 4.09

Dzērvenes izlasa, noskalo, ar koka stampiņu saspaida, pārlej daļu no paradzētā ūdens daudzuma, uzvāra un izkāš. Pārējo ūdens daudzumu kopā ar cukuru un citrona miziņu uzvāra. Tad pievieno iegūto sulu un atdzesē. Dzērveņu limonādē, ja...Skatīt recepti

Zemeņu limonāde 4.19

Notīrītas zemenes saspaida un izspiež sulu, čagām pārlej ūdeni, uzvāra, izkāš. ŠĶidrumam pievieno cukuru, vēlreiz uzvāra un atdzesē. Beidzot pievieno svaigo zemeņu sulu un dažas ciitrona šķēles. Citrona sulu var aizstāt ar ūdenī izšķīdinātu citronskābi.

...Skatīt recepti

Cidonijas un augļu limonāde 4.12

Augļus nomazgā, tad pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un serdes cietās daļas, sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlītēs, pārlej karstu ūdeni un atstāj vienu dienu vēsā vietā ekstrahēties. Pēc tam novilkumu nokāš un caur divkārt...Skatīt recepti

Kvass klasika 4.10

Kvass ir putojošs, dzirkstošs dzēriens ar patīkamu saldskābu garšu un niecīgu alkahola daudzumu (0,5%). Maizes kvasu pagatavo no rupjmaizes, sausā maizes kvasa vai iesala ekstrakta, augļu kvasu - no augļu vai ogu sulām. Šķidruma raudzēšanai...Skatīt recepti

Maizes kvass 4.24

Nobriedušu rupjmaizi sagriež plānās šķēlēs, cepeškrāsnī izkaltē un pēc tam apbrūnina. Apbrūninātām maizes šķēlēm pārlej verdošu ūdeni - divas trešdaļas no paredzētā ūdens daudzuma. Trauku pārsedz un atstāj, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis īpatnēju,...Skatīt recepti

Augļu un ogu kvass 4.28

Ūdeni ar cukuru uzvāra pievieno augļu vai ogu sulu, atdzesē līdz 20°, tad pievieno raugu un raudzē. Norūgušu kvasu atdzesē un iepilda pudelēs.

...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kompots , piena zupa , cepta , zaķis , Gaļas sacepums ,
Šodien vārda dienas svin:
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris



Noderēs
Pupiņas izmērcē un izvāra ūdenī mīkstas. Lieko šķidrumu nokāš, pupiņas samaļ. Sacep gabaliņos sagrieztu speķi, pievienojot sasmalcinātu sīpolu. Pievieno samaltas
Vilnīšus var izlietot sālīšanai, tikai tie pareizi jāapstrādā pirms sālīšanas. Vilnīšus var sālīt kopā arī ar citām sēņu sugām. Sēnes
Kartupeļus novāra ar visu mizu, noloba un sagriež šķēlēs, pēc tam tiem ļauj mazliet atdzist. Alu uzvāra ar sīpolu, kam
Uzvāra ābolu sulu, pievieno tai cukuru pēc garšas, sviestu, nomazgātas rozīnes un pārmaisot pieber mannu. Maisot izvāra biezputru, trauku noņem
Augļus noskalo, pārlej paredzēto ūdens daudzumu un atstāj dažas stundas uzbriest. Tad pievieno cukuru, vāra, līdz augļi mīksti, pievieno atšķaidītu
Šķiņķi griež strēmelēs. Cietas vārītas olas sadala ce-turksnīšos, salātu lapas nomazgā, nosusina. No etiķa, eļļas un garšvielām gatavo marinādi. Platās
Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla( sāls,cukurs un salpetris ) 10 - 12 stundas. Tad liek verdošā ūdenī, pievieno garšsaknes,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO