Limonāde, kvass ēdienu receptes e-PavarGramata.lv

Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dzērieni :: Limonāde, kvass

Limonāde, kvass

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Ābolu limonāde 4.17

Nomazgātus, nemizotus ābolus sagriez gabaliņos, lēnam novāra ar ūdeni mīkstus, atdzisušus nokāš. Nokasto sulu sajauc ar cukuru un vīnu. Ja grib atspirdzinošu dzērienu, tad piedevām piejauc dabīgo skābi.

...Skatīt recepti

Medus limonāde 4.28

Medu uzvāra ūdenī un ieraudzē vaļējā traukā ar alus raugu, ļaujot 2 dienas stāvēt. Tad piejauc citronsulu un dzērienu iepilda māla krūkās, kuras labi aiztaisa ciet. Jau pēc 1-2 nedēļām limonādi var lietot.

...Skatīt recepti

Kvass 4.21

Kaltētu rupju maizi aplej ar verdošu ūdeni un atstāj 12 stundas stāvēt. Atšķaida raugu kādā lāsē nokasta maizes ūdens, un ļauj rūgt; pēc 3 st.maizes ūdeni nokāš, pieliek raugu, cukuru un izkāstu piparmētru tēju, visu...Skatīt recepti

Citrona limonāde 4.09

Citronus nomazgā, tad nomizo dzelteno miziņu. Miziņām pārlej apmēram litru ūdeni un karsē, līdz vārās, un izkāš. No citroniem izspiež sulu, atstājot dažus sagriešanai šķēlītēs. Ūdeni ar cukuru uzvāra, pievieno citrona miziņu novārījumu un sulu,...Skatīt recepti

Dzērveņu limonāde 4.09

Dzērvenes izlasa, noskalo, ar koka stampiņu saspaida, pārlej daļu no paradzētā ūdens daudzuma, uzvāra un izkāš. Pārējo ūdens daudzumu kopā ar cukuru un citrona miziņu uzvāra. Tad pievieno iegūto sulu un atdzesē. Dzērveņu limonādē, ja...Skatīt recepti

Zemeņu limonāde 4.19

Notīrītas zemenes saspaida un izspiež sulu, čagām pārlej ūdeni, uzvāra, izkāš. ŠĶidrumam pievieno cukuru, vēlreiz uzvāra un atdzesē. Beidzot pievieno svaigo zemeņu sulu un dažas ciitrona šķēles. Citrona sulu var aizstāt ar ūdenī izšķīdinātu citronskābi.

...Skatīt recepti

Cidonijas un augļu limonāde 4.12

Augļus nomazgā, tad pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un serdes cietās daļas, sagriež apmēram 0,5 cm biezās šķēlītēs, pārlej karstu ūdeni un atstāj vienu dienu vēsā vietā ekstrahēties. Pēc tam novilkumu nokāš un caur divkārt...Skatīt recepti

Kvass klasika 4.10

Kvass ir putojošs, dzirkstošs dzēriens ar patīkamu saldskābu garšu un niecīgu alkahola daudzumu (0,5%). Maizes kvasu pagatavo no rupjmaizes, sausā maizes kvasa vai iesala ekstrakta, augļu kvasu - no augļu vai ogu sulām. Šķidruma raudzēšanai...Skatīt recepti

Maizes kvass 4.24

Nobriedušu rupjmaizi sagriež plānās šķēlēs, cepeškrāsnī izkaltē un pēc tam apbrūnina. Apbrūninātām maizes šķēlēm pārlej verdošu ūdeni - divas trešdaļas no paredzētā ūdens daudzuma. Trauku pārsedz un atstāj, līdz ūdens nokrāsojies brūns un ieguvis īpatnēju,...Skatīt recepti

Augļu un ogu kvass 4.28

Ūdeni ar cukuru uzvāra pievieno augļu vai ogu sulu, atdzesē līdz 20°, tad pievieno raugu un raudzē. Norūgušu kvasu atdzesē un iepilda pudelēs.

...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
gulašs , Burkānu salāti , Zivs , piena mērce , plānās pankūkas ,
Šodien vārda dienas svin:
Melānija, Imanta



Noderēs
Sviestu ar cukuru un olu dzeltenumiem saputo, iemaisa sakapātus riekstus vai no miziņām atbrīvotas un sasmalcinātas mandeles, sarīvētu citrona vai
Notīrītu zandartu veselu vai sadalītu liek katlā, pārlej ūdeni, pievieno garšsaknes( pētersīļus, burkānus, sīpolus), garšvielas, sāli un vāra, līdz tas
Vārītu vistas gaļu atdala no kauliem un sagriež mazos gabaliņos. Ar mizu novārītus kartupeļus nomizo un sagriež kubveida gabaliņos. Zirņus
Olu dzeltenumu kādu 1/4 st. kuļ ar cukuru. Madeiru sakarsē, pieliek sviestu un sakulto olu dzeltenumu, ko vairs nedrīkst uzvārīt,
Sakarsētā taukvielā sacep notīrītus sasmalcinātus sīpolus, pieliek miltus, maisot apcep, atšķaida ar buljonu, pienu vai krējumu, pieliek sāli, piparus un
Puķkāpostus novāra sālsūdenī, parupji sakapā un sajauc ar kapāto gaļu. Sviestu sakuļ krējumā, piejauc olu dzeltenumu, izmērcētu, labi nospiestu baltmaizes
Ar puķkāpostu ūdeni pagatavo kādu pamatbuljonu. Tad kuļot piejauc mīksti novārītu, caur sietiņu izberztu un ar olu dzeltenumu un baltvīnu

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO