Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Alus

Maizes alus

Sastāvdaļas: 0,5 kg kaltētas rupjmaizes, 4 l ūdens, 0,5 paciņas rauga, 10—20 g apiņu, 300 g cukura, citronu vai apelsīnu miziņas.

Gatavošana:

Maizes garozas vai šķēles cepeškrāsnī apgrauzdē brūnas, ieliek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni, pieliek citronu vai apelsīnu miziņas, trauku noslēdz un atstāj uz 5 stundām. Tad šķidrumu caur drānu uzmanīgi nokāš, pievieno cukuru, apiņu novārījumu, uzraudzetu raugu un raudzē. Ja dzēriens jāuzglabā, to pec norugšanas sapilda pudelēs, noslēdz un tur aukstuma.

Pievienots: 2010-07-31
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.19/31
Atstāt vērtējumu receptei


Komentāri

Komentārs ievietots: 2017-09-01
Autors: j7
Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
Komentārs ievietots: 2012-08-20
Autors: unaars
Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Zirniši , burkāni , Vista , sīpoli , putra ,
Šodien vārda dienas svin:
Alnis, Andulis



Noderēs
Gaļu nomazgā, sagriež mazos četrkantainos gabaliņos, kaulus sacērt smalkus, un uzliek vārīties ar 2 l aukstā ūdens. Kad buljons uzvārījies,
Paniņas sajauc ar cukuru un sakuļ putās, piejauc ar ūdenī uzvā­rītu želeju, citronsulu un citrona mizu. Šķidrumu iepilda ar aukstu
Olu dzeltenumiem pievieno sāli, citronu sulu, 1 ēdamkaroti ūdens. Trauku ar maisījumu ievieto karsta ūdens (zem 40°C) peldē, kulstot silda,
Sagrieztu kubiciņos speķi un vienu sīki sasmalcinātu sīpolu sacep, pievieno gabaliņos sagrieztus kāļus, buljonu, pēc garšas garšvielas, aizvākotā traukā sautē,
Rīsus izvāra, lai tie būtu irdeni, nokāš, noskalo ar vārītu ūdeni, atdzesē. Olas vāra cietas (10—12 min.), noloba, sagriež šķēlītēs.
Gaļu sagriež gabaliņos, katlā sakarsētās taukvielās apcep brūnu, pieliek sāli, pielej šķidrumu un slēgtā traukā izsautē. Katlā vāra sagrieztus kartupeļus,
Gatavas olas izdur ar formu, uzliek uz restētām un labi ievircotām tomātu pusītēm un sakārto aploka veidā uz apaļas plates.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO