Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņi :: Dārzeņu skābēšana

Dārzeņu skābēšana

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Gurķu skābēšana mazā traukā 4.25

Dezinficētā 3 litru burkā ieliek nomazgātus sagrieztus garšaugus, notīrītu ķiploku. Saliek stāvus nomazgātus, uz sieta nosusinātus nelielus svaigus gurķus un pārlej ar verdošu sālsūdeni. Burkas noslēdz ar konservējamiem plastmasas vāciņiem. Gurķus novieto vēsā vietā uzglabāšanai.

...Skatīt recepti

Svaigi sālīti gurķi 4.12

Ar 1,8 kg gurķu var piepildīt 3 litru burku. Jāņem mazi nepārauguši gurķi, līdz 5—7 cm gari. Gurķus nomazgā aukstā ūdenī un sakārto traukā blīvās kārtās ar sāli tā, lai pēdējā kārtā būtu sāls. Tad...Skatīt recepti

Skābēti gurķi 3 litru burkā 4.09

Gurķus labi nomazgā, Ļauj gurķiem apžūt gaisā, tad saliek kārtām ar garšaugiem dezinficētā stikla burkā. Garšaugus izlasa, nomazgā un parupji sagriež. Garšaugiem jābūt arī trauka virspusē.

Sagatavotos gurķus pārlej ar atdzesētu sālsūdeni. Burkai uzliek dezinficētu metāla...Skatīt recepti

Tomātu skābēšana 4.19

Skābēšanai noderīgi tādi tomāti, kas beiguši augt un zaudējuši zaļo krāsu, kļuvuši bāli sārti vai sārti. Nav ieteicams skābēt pilnīgi sarkanus ienākušos tomātus. Saimnieciskāk tomātus ieskābēt rudenī, kad tie vairs nevar ienākties. Tos rūpīgi...Skatīt recepti

Galda biešu skābēšana 4.15

Skābētās bietes ir veselīgas un laba piedeva daudziem ēdieniem. No skābētām bietēm var ātri un ērti pagatavot dažādas zupas un salātus. Sevišķi bietes ieteicams skābēt laukos. Bietes no citiem dārzeņiem atšķiras ar augstu cukura saturu....Skatīt recepti

Pupiņu skābēšana 4.07

Pupiņu skābēšanai lieto krūmu pupiņu nenobriedušās pākstis. Nobriedušas pākstis, kas satur daudz kokšķiedras, skābēšanai vairs nav derīgas. Pupiņas satur daudz olbaltumvielu, tāpēc tās lēni ieskābst. Pupiņas skābē mazos traukos.
Jaunas, trauslas pupiņu pākstis pārlasa, ja...Skatīt recepti

Kāļu skābēšana 4.09

Kāļi ir ļoti vērtīgs dārzenis, it sevišķi tās šķirnes, kurām nav sīvās garšas.

Kāļi satur daudz C vitamīna (23,4—49,5 mg%), nedaudz Bi, B2 un PP vitamīna. Pie tam kāļos C vitamīns labi saglabājas, tos vārot, kā...Skatīt recepti

Skabētu dārzeņu salati 4.14

Skābēti dārzeņu asorti ir ļoti veselīgi, saturīgi un garšīgi salāti. Dārzeņu attiecības var mainit pec patikas. Visus dārzeņus nomazgā, notīra, noskalo vairākos ūdeņos un sarīvē uz rupjas sakņu rīves skaidiņās.

Svaigos galvinkāpostus un sīpolus sagriež...Skatīt recepti

Patiosonu skābēšana 4.00

Pārauguši patisoni skābēšanai neder. Vislabākie augļi 4-6 cm diametra, kad sēkliņas ir tikko aizmetušās un paši augļi saldi, sulīgi un trausli. Patisonu raža jānovāc ļoti uzmanīgi, jo to miza ir plāna. Ja mizu...Skatīt recepti

Kabaču skābēšana 4.14

Skābēšanai izvēlās līdz 10 cm garus augļus. Pārauguši kabači maz noderīgi konservēšanai.

Skābē tāpat kā gurķus. Skābējot mazos traukos, var sagriezt 3-4 cm biezās šķēlēs, lai labāk aizpildītu trauka tilpumu.
Pārlej ar atdzesētu sālsūdeni. Pēc skābēšanas...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
pīrādziņ , gurķ , sacepums ar , aknu , kotletes ,
Šodien vārda dienas svin:
Jānis



Noderēs
Mugurgabalam nocērt kaulu, nogriež tukšumu, nomazgā, ierīvē ar sāli. Kā parasti, cepešpannā sakarsē sviestu, uzliek galu, uzlej ūdeni, cep krāsnī,
Gatavās meža rožu ogas atbrīvo no kātiņa, ziedu biķerīša un aukstā ūdenī nomazgā. Notīrītās ogas pārgriež gareniskā virzienā un izņem
Zivis notīra, atdala asakas, sagriež gabaliņos, ieberzē ar sāli, apviļā miltos un taukos apcep brūnas. Tad liek lēzenā katliņā, pieliek
Olu dzeltenumu kuļ pusstundu ar cukuru: tad klāt piejauc berztu citrona mizu vai vaniļu, izsijātu berztu baltmaizi un miltus, un
Marinēšanai izlasa vienāda lieluma un krāsas gurķus un tomātus. Tomāti jāņem vienas šķirnes vēl pilnīgi cieti, sarkani. Lai tomātiem karsējot
Zandartus nozvīno, iztīra iekšas, labi nomazgā, pārgriež uz pusēm, sagriež apmēram 3 pirkstu platos gabaliņos. Priekš cepšanas nedaudz apsala. Iemērc
Burkānu notīra, sagriež salmiņos vai sarīvē rupjās skaidās, liek verdošā ūdenī un vara. Kartupeļus notīra, sagriež stienīšos, pievieno burkāniem, pieliek

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO