Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)

Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)

Sastāvdaļas: 1kg tomātu, 1 kg. gurķu, 1 kg. sīpolu, želantīns, lauru lapas, diles, melnie pipari. Marinādei: 1L ūdens, 2 ed.k. sāls, 1 ēd.k. cukura, 2 ed.k. etiķa esences

Gatavošana:

Dārzeņiem ir jābūt tīriem un pēc iespējas sausiem. Gurķus, tomātus, sīpolus sagriež plānās ripiņās. Tīrā, sausā 1 litra burkā ieber 1 deserta karoti želantīna, 2 lauru lapas, 5 melno piparu graudiņus, dilles un tad kārtām liek tomātu, gurķu un sīpolu ripiņas. Kad burka ir sapildīta to pārlej ar, iepriekš uzvārītu un jau MAZLIET atdzisušu marinādi, kurai vajadzētu pietikt uz trijām litra burciņām uz 1 l ūdens 2 ēd.k sāls, 1 ēd.k. cukurs un 2 ēd.k. etiķa esences). Sagatavotās burkas pasterizē 80* C temperatūrā 15-20 min, vai 0,5 L burkas 10 - 12 min. Pēc pasterizēšanas burkas aizvāko, atdzesē un liek leduskapī lai sagalē.

Pagatavosanas sarezgītība
Vidēji
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Zems
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2011-08-27
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: Lucis
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.05/39
Atstāt vērtējumu receptei


Papildus fotogrāfijas


Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)Tomāti ar gurķiem želejā. (ekonomiskā)

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Kartupeļu un burkānu , sēņu mērce , Jēra gaļas , burkānu , pīrāgs ,
Šodien vārda dienas svin:
Alvīne



Noderēs
Kartupeļus sagriež šķēlēs, cep taukvielās apmaisot, līdz gatavi, pievieno sāli, saberztas ķimenes. Kartupeļiem pārliek šķēles sagrieztus kausētos sieriņus, pannu ievieto
Cieti vārītu olu dzeltenumus izberž caur sietiņu, pievieno sinepes, sāli, cukuru, piparus, citronu sulu, labi samaisa, pielej krējumu un vēlreiz
Notīrītus un nomazgātus rožu kāpostus novāra mazsālītā ūdenī mīkstus. Lieko ūdeni nolej, paturot tikai ap 1/2 l, ko uzvāra ar
Olas sakuļ ar nedaudz sāls, pielej buljonu, smalki sakapātas pētersīļu lapiņas, tad salej vārāmā formā, uzliek vāku. vāra ūdens peldē
Ar sviestu, miltiem un dārzeņiem vai zivs novārījumu pagatavo pamat mērci, kad tā labi ievārīta, nogaršina ar garšvielām un tumē
Nedzidrā liellopa gaļas buljonā liek rīsus, kubikveida gabaliņos sagrieztus kartupeļus, apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļus, tomātu biezeni, sāli un vāra, līdz
Mīkstu taukvielu puto, pievieno pa daļām cukuru, olas, garšvielas. Saputotā masā iestrādā miltus. Cepumiem , kurus veido veltnējot un izspiežot, miltus

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO