Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Svaigu gurķu salāti

Sastāvdaļas: Uz 1L burku : 800 g gurķu, 200 g sīpolu, 1,5 - 2 ēdamkarotes sāls, 1 ēdamkarote cukura, 2—3 ēdamkarotes 9% etiķa, 5 -10 ēdamkarotes augu eļļas, 1 ēdamkarote diļļu.

Gatavošana:

Etiķa vietā var lietot citronskābi, dotajai receptei apmēram 3-4,5 g. Ar citronskābi sagatavotiem salātiem ir maigāka garša. Slimnieku un bērnu uzturam ieteicams salātus sagatavot ar citronskābi. Nepāraugušus gurķus nomazgā, nomizo un sagriež 0,5 cm biezās šķēlēs. Tāpat sagriež sīpolus pēc iespējas plānākās ripiņās. Bļodā saliek gurķus, sīpolus un receptē minētās garšvielas, izmaisa un ļauj stāvēt 2 - 3 stundas, kamēr at-sulojas. Tad salātus nogaršo, jo garšvielas vēl var pielikt pēc garšas. Salātiem jābūt ar asāku garšu nekā tūlītējai lietošanai, jo pēc pasterizēšanas salāti būs tieši laikā. Šiem salātiem var nelikt eļļu, bet tad tie nebūs tik izskatīgi (nav spīduma) un vispusīgi. Tiem konservētājiem, kuriem eļļa negaršo, jāiegaumē, ka, salātiem pieliekot mazāku devu eļļas, tās garša nav jūtama. Dilles labāk likt veselām lapiņām (pušķītī) burkas sānos. Vēl par dekorēšanas materiālu var izlietot dažas sarkano tomātu šķēles.
Kad gurķi atsulojas, tos stingri (ar karoti) sapilda dezinficētā burkā un pārlej ar to pašu pārpalikušo gurķu sulas marinādi. Šāda marināde vienmēr ir pietiekama gurķu pārliešanai.
Sagatavotas burkas ar pievalcētiem metāla vāciņiem liek ūdens katlā un pasterizē 85 - 90°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 20 minūtes, 1 litra burkas 25 minūtes.
Temperatūras un laika režīms stingri jāievēro. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē un apgāž otrādi ar vāciņu uz leju. Pēc pusstundas apgriež atpakaļ un ļauj atdzist. Šādi sagatavoti salāti pēc garšas un izskata atgādina svaigos gurķus, pie tam tie ļoti viegli sagatavojami.

Pievienots: 2010-08-01
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.05/37
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
cīsiņi , puravi , cepumi , biezpiena , mēl ,
Šodien vārda dienas svin:
Liza, Līze, Elizabete, Betija



Noderēs
Kāpostu galviņu uzliek ar aukstu ūdeni, pieliek sāli, vāra, kamēr mīksta. Rīsus novāra un notvaiko irdenus, atdzesē, pieliek sviestā saceptu
Skābēšanai noderīgi tādi tomāti, kas beiguši augt un zaudējuši zaļo krāsu, kļuvuši bāli sārti vai sārti. Nav ieteicams skābēt pilnīgi
No zoss galvas, kakla, kājām, spārniem vāra buljonu. Izkāstā buljonā liek noskalotas grūbas vai rīsus, daļiņās sagrieztus kāļus, burkānus un
Gaļu nomazgā, sagriež mazos gabaliņos, samaļ, labi samīca, veido no 200 gr 2 iegarenus siteņus, cep karstos taukos uz ātras
Kādu stundu ūdenī mērcētus sadauzītus teļa kaulus, teļa pakaļ stilba gaļu un vistas ķidiņas vāra ar 6 l auksta ūdens.
Žāvētas gaļas gabalu vāra, vārīšanas beigu posmā pievieno notīrītas saknes, garšvielas. Gatavo gaļu izņem. Kad saknes mīkstas, pieliek zirnīšus, uzvara,
Ūdeni uzvāra, piejaucot miltus, sviestu, sāli, un kuļ tik ilgi uz uguns, kamēr mīkla atlīp no trauka. Kad mīkla atdzisusi,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO