Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Skābeņu, spinātu, diļļu konservēšana

Sastāvdaļas: 1 kg skābeņu, 0,6 kg spināiu, 0,2 kg diļļu, sāls un ūdens pēc vajadzības.

Gatavošana:

Jaunas, svaigas skābeņu lapas, spinātus un dilles pārlasa, atlasa rupjos kātus, iedzeltenās lapas, labi nomazgā ūdenī. Tad uz sieta zaļumus notecina un parupji sagriež spinātu un skābeņu lapas. Dilles sagriež sīkāk. Skābenes un spinātus plaucē verdošā sālsūdenī, lai tie saplok un vairāk varētu iepildīt burkā. Plaucētām lapām ļauj atdzist, tad pievieno ieprikš sīki sagrieztās dilles, kuras iemaisa biezenī, un masu pilda dezinficētās burkās, stingri sablīvējot ar ēdamkaroti tā, lai šķidrums atrastos virs burciņas satura. Sagatavotai burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu, pievalcē un tad sterilizē 100°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 25 minūtes, litra burkas 35 līdz 40 minūtes. Pēc sterilizēšanas burkas aizvalcē, apgāž uz vāciņiem, patur 1 stundu, novieto ar vāciņiem uz augšu un ļauj atdzist.

Pievienots: 2010-08-11
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.00/30
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kompots , biezeņi , senu salati , gurķ , cūka ,
Šodien vārda dienas svin:
Alvīne



Noderēs
Grauzdēti svaigi brētliņi 5 - 6 pers. Svaigus, nesālītus brētliņus uzdur uz gara smaila iesma, mazliet apkaisa ar sāli un
Ar piedevām pagatavo gaišu pamatmērci, ko izberž caur sietiņu, aukstu vēl labi samaisa un nogaršina ar etiķi un garšvielām. Ja
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, piejauc biezu skābu pienu, ko iepriekš labi notecina, miltus, izkausētu sviestu un berztu citrona ­mizu,
Notīrītus un nomazgātus rožu kāpostus novāra mazsālītā ūdenī mīkstus. Lieko ūdeni nolej, paturot tikai ap 1/2 l, ko uzvāra ar
Vidēja lieluma tomātus nomazgā, nosusina un ar asu nerūsējoša tērauda nazi sagriež ripiņās. Sīpolus sagriež līdzīgās ripiņās. Lēzenā traukā liek
Sīpolus sasmalcina, katlā sakarsētā taukvielā apcep, pieliek salmiņos sagrieztus kāpostus un apmaisot karsē, līdz kāposti sakrīt, tad pielej nedaudz karsta

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO