Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Sarkani tomāti sālsūdenī

Sastāvdaļas: 600 g tomātu. Pārliešanai 0,5 litri ūdens, 0,5 ēdamkarotes sāls, 0,3 ēdamkarotes cukura.

Gatavošana:

Izlasa vienādas gatavības pakāpes gludus, cietus, vienāda lieluma sarkanus tomātus. Tos nomazgā, nosusina un ar koka irbulīti iedur kātiņa vietā līdz augļa vidum, lai, konservējot tos pasargātu no mizas plaisāšanas. Sagatavotos tomātus sakārto izkarsētā burkā un pārlej ar aukstu dzidru sālsūdeni, kuru gatavo šādi: uzvāra ūdeni, pieliek augstākā labuma galda sāli, cukuru, vēlreiz uzvāra. Dzidro sāls ūdeni pārlej sagatavotai burkai, uzliek metāla vāciņus, pievalcē un pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 8—10 minūtes, litra burkas — 15 minūtes, 2 litru burkas — 20—25 minūtes.

Pēc tam burkas izceļ no katla, hermētiski noslēdz (aiz-valcē), apgāž ar vāciņu uz leju, atstāj pusstundu. Tālāk vēlams burku strauji atdzesēt aukstā ūdenī līdz 20°C temperatūrai.

Nedrīkst tomātus pārkarsēt, tie var kļūt mīksti un var iesprēgāt miza. Tomāti tad zaudē skaisto svaigo tomātu izskatu (burkas iekšējā saturā drīkst būt tikai 75°C temperatūra). Sādi tomāti ir ar patīkami svaigu tomātu izskatu un garšu. Pirms lietošanas no tomātiem nolej sālsūdeni un lieto kā svaigus tomātus.

Pievienots: 2010-08-02
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.09/35
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
marinēti gurki , saldējums , galert , Siera maizītes , groks ,
Šodien vārda dienas svin:
Liza, Līze, Elizabete, Betija



Noderēs
Buljonu uzvāra ar sviestu, berztu maizi, notīrītām un izasakotām, smalki sagrieztām sardelēm un kāperiem, pēc tam sajauc ar stipru vīnu
Mazgātās, smalki sakapātus nieru taukus sajauc ar izsijātu berztu baltmaizi, cukuru, smalki sakapātiem nomizotiem āboliem, citronsulu, berztu citrona mizu, berztu
Kartupeļus, bietes un burkānus vāra ar mizu, līdz mīksti, atdzesē, nomizo un sarīvē uz vidējās rīves. Notīra sīpolu un smalki
Ūdens
Ūdens dzīvajā organismā izpilda dažādas funkcijas, un bez ūdens nav iespējamā dzīvība ne augu, ne dzīvnieku valstī. Cilvēka organismā ūdens daudzums
Ar puķkāpostu ūdeni pagatavo kādu pamatbuljonu. Tad kuļot piejauc mīksti novārītu, caur sietiņu izberztu un ar olu dzeltenumu un baltvīnu
Izlobītus svaigus zirņus uzliek ar verdošu ūdeni un sāli, un kad tie mīksti izvārījušies, izberž caur sietiņu un sajauc biezeni
Maizītēm uzliek virsū pa tomāta šķēlei, apkaisa ar smalki sakapātiem sīpoliem un pētersīļiem un garnē ar pipargurķīšiem vai gurķiem.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO