Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Rudens salāti

Sastāvdaļas: 400 g svaigu kāpostu, 160 g burkānu, 160 g sārto tomātu, 100 g sīpolu. Marinādei 300 g ūdens, 3 krustnagliņas, 3 lauru lapas, 4 smaržīgie pipari, 1 - 2 tējkarotes sāls, 2 tējkarotes cukura, 6 ēdamkarotes eļļas, 3 ēdamkarotes 9% etlka.

Gatavošana:

Svaigos galviņkāpostus notīra un saēvelē salmiņos. Burkānus nomazgā, notīra, noskalo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās. Iesārtus tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs, sīpolus notīra un sīki sagriež. Sasmalcinātos dārzeņus traukā sajauc ar sāli, cukuru, eļļu un etiķi. Cieši iepilda burkā un pārlej ar garšvielu novārījumu, līdz salāti pārklāti. Ūdeni ar krustnagliņām, lauru lapām un smaržīgajiem pipariem vāra 5 minūtes, tad caur sietiņu izkāš (atbrīvo no garšvielām), vēlreiz uzvāra un pārlej salātiem.

Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē, sterilizē 100°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 20 minūtes, litra burkas 30 minūtes. Pēc sterilizēšanas izceļ no katla un aizvalcē. Noslēgtās burkas apgāž ar vāciņu uz leju un patur pusstundu. Tad burkas atdzesē.
Pievienots: 2010-08-05
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.18/33
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
biete , makaroniem , selerija , Kartupeļu un burkānu , želeja ,
Šodien vārda dienas svin:
Alvīne



Noderēs
Olu - medus kokteilis
Visas sastāvdaļas ievieto mikserī, sakuļ.
Notīrītas zivis vāra ūdenī, kam pievienotas garšsaknes un garšvielas. Gatavām atdala ādu, asakas, sadala mazos gabaliņos. Zirņus sālsūdenī vāra mīkstus.
Biezeņa pagatavošanai var izmantot visus sīkos, pārgatavojušos, iebojātos tomātus. Stipri bojātie tomāti nav lietojami biezeņa gatavošanai. Viens šāds rūgts, bojāts
Ūdeni uzvāra ar cukuru un aveņu sulu, piejauc ūdenī izšķīdinātu želatīnu, šķidrumu iepilda ar aukstu ūdeni izskalotā formā vai stikla
No vistas kauliem vāra buljonu, izkāš. Buljonā liek ar roboto sakņu nazīti kubiņos sagrieztus burkānus un vāra, līdz tie
Rutkus un seleriju sakni sarīvē skaidiņās, pārkaisa ar citronskābi un sāli, aizvākotā traukā sakrata, līdz atdalās sula. Salātus liek traukā
Baltmaizi sagriež pirksta biezuma šķēlēs un vidū ar portvīna glāzi izdur caurumu, šķēles un izgriezumus no vienas puses apcep sviestā

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO