Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Rudens salāti

Sastāvdaļas: 400 g svaigu kāpostu, 160 g burkānu, 160 g sārto tomātu, 100 g sīpolu. Marinādei 300 g ūdens, 3 krustnagliņas, 3 lauru lapas, 4 smaržīgie pipari, 1 - 2 tējkarotes sāls, 2 tējkarotes cukura, 6 ēdamkarotes eļļas, 3 ēdamkarotes 9% etlka.

Gatavošana:

Svaigos galviņkāpostus notīra un saēvelē salmiņos. Burkānus nomazgā, notīra, noskalo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās. Iesārtus tomātus nomazgā un sagriež šķēlēs, sīpolus notīra un sīki sagriež. Sasmalcinātos dārzeņus traukā sajauc ar sāli, cukuru, eļļu un etiķi. Cieši iepilda burkā un pārlej ar garšvielu novārījumu, līdz salāti pārklāti. Ūdeni ar krustnagliņām, lauru lapām un smaržīgajiem pipariem vāra 5 minūtes, tad caur sietiņu izkāš (atbrīvo no garšvielām), vēlreiz uzvāra un pārlej salātiem.

Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē, sterilizē 100°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 20 minūtes, litra burkas 30 minūtes. Pēc sterilizēšanas izceļ no katla un aizvalcē. Noslēgtās burkas apgāž ar vāciņu uz leju un patur pusstundu. Tad burkas atdzesē.
Pievienots: 2010-08-05
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.18/33
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
biezeņi , aknu , kotletes , klimpas , kompots ,
Šodien vārda dienas svin:
Una, Unigunde, Dzelme, Benedikts



Noderēs
Tītaru notīra, nomazgā, iztīra iekšas, nogriež kaklu un kājas, sašuj, ierīvē ar sāli. Uz pannas karstā sviestā liek tītaru, pielej
Rīsus izvāra pienā mīkstus. Kad tie atdzisuši, pieliek sviesta, sāli, piparus un olas (pa vienai). Visu krietni samīca, šā biezeņa
Melnaugļu aronijas (melnais pīlādzis) pēc sava ķīmiskā sastāva bagātas ar P un C vitamīniem, karotlnu un cukuriem, bet maz satur
Ķiploki pieder pie liliju dzimtas augiem. Tos lieto ļoti plaši. Ir daudz šķirņu, kas atšķiras ar sīpolu formu, nogatavošanās laiku
Iepriekš novārītu, nodīrātu un izasakotu zivi smalki sakapā un sajauc ar izkausētu sviestu, veselām, svaigām olām, pipariem un sāli, tad
Nobriedušu baltmaizi pārlej ar ūdeni, izmērcē. Pusi no speķa sagriež sīkos kubiņos, otru pusi plānās šķēlītēs. Sīpolu sasmalcina. Gaļai pievieno
Nolobītas, smalki sagrūztas saldās mandeles ieber 0,5 litra uzvārītā, karstā krējumā, ļaujot 30 min. stāvēt segtā traukā. Olu dzeltenumus sakuļ

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO