Rabarberu konservēšana, Dārzeņu konservēšana - ēdiena recepte pagatavošanai, e-Pavargramata.lv

Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Rabarberu konservēšana

Sastāvdaļas: Rabarberi, ūdens, cukurs.

Gatavošana:

Konservēšanā lieto tikai sulīgos rabarberu kātus, bet lapas konservēšanai nelieto vispār. Rabarberus konservēšanai, kā ari svaigā veidā lieto līdz vasaras vidum, jo pēc tam tajos pastiprināti sāk veidoties skābeņskābe un samazināties vērtīgā organiskā skābe — ābolskābe.
Rabarberus konservē loti vienkārši.
Pirmais variants. No rabarberu auga nolauž kātus, atdala lapas. Kātus rūpīgi nomazgā, noņem ārējās cietās šķiedras, sagriež gabaliņos, piemērojot to lielumu pudeļu kakla platumam, un cieši sapilda dezinficētās pudelēs. Pārlej ar tīru, novārītu aukstu ūdeni, aizkorķē ar novārītiem korķiem un aizlako. Uzglabā vēsās telpās.
Otrais variants. Kātus sagriež gabalos atkarībā no burkas augstuma, un tos pilda burkā stāvus cieši citu pie cita. Piepildītās burkas pārlej ar tīru ūdeni vai ar 30% cukura ūdeni.
Burkai uzliek plastmasas vāciņu, pasterizē 80°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas — 20 minūtes, 3 litru burkas — 30 minūtes. Tad noslēdz un atdzesē.

Pievienots: 2010-08-11
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.17/41
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
siļķes , marinēti gurki , gurķi , Kartupeļu biezenis , angļu gaumē ,
Šodien vārda dienas svin:
Bernhards, Boriss



Noderēs
Gaļu ar plēvi sagriež pirksta biezuma šķēlēs, no abām pusēm dauza, apkaisa mazliet ar pipariem un sāli un ātri (3—4
Notīrītus rutkus sarīvē skaidiņās, apkaisa ar sāli, aizvākotā traukā sakrata, lai rutki sāktu sulot. Tad kārto salātu traukā, pārlej ar
Notīrītu un nodīrātu zaķi ar sabrūninātu sviestu cep vai sutina tik ilgi, pielejot pa lāsei buljonu, līdz gaļa atdalās no
Kāpostus sagriež sīkos salmiņos. Ābolus atbrīvo no sēklotnes. Selerijas sakni nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Burkānus un ābolus sagriež
Nomizotus un noskalotus kartupeļus sarīvē, nospiež sulu, pievieno sāli, rūgušpienu, sakultu olu. Veidni izliek ar plānām speķa šķēlītēm. Sagatavoto kartupeļu
Kartupeļus notīra, sagriež stienīšos un liek zupā, kad pupiņas tuvu gatavībai, pieliek sāli un visu vāra, līdz pupiņas un kartupeļi
Ar cukuru uzvārītā saldā krējumā iejauc grauzdētu, samaltu Mokkas kafiju, ļaujot apmēram stundu stāvēt slēgtā trauka. Olu dzeltenumus saputo ar

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO