Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Pasterizēti skābētie gurķi

Lai skābēti gurķi būtu labas kvalitātes, nebūtu pārskābuši, ar asu garšu, tie obligāti jāuzglabā zemā temperatūrā 0 - 4°C. Mājas apstākļos šādu temperatūru vienmēr nav iespējams sagādāt. Uzglabājot skābētus gurķus augstākā temperatūrā — virs 8°C, tie, ilgāk stāvot, pārskābst, paliek mīksti, pieņem asu etiķskābes garšu, kļūst negaršīgi. Šādus pārskābušus gurķus neviens labprāt neēd.
Lai ieskābētos gurķus nelabvēlīgos uzglabāšanas apstākļos saglabātu ilgāk, tos var pasterizēt.
Gurķus izņem no skābējamā trauka, šķiro, atlasa mīkstos un citādi bojātos gurķus. Atlasītos labos gurķus nomazgā aukstā ūdenī un sakārto dezinficētās burkās (labāk 3 litru burkās). Pieliek skābi, uz 3 litru burku ņem 6 g citronskābes vai 4 ēdamkarotes 9% galda etiķa. Lietojot etiķi, gurķi iegūst asāku garšu, tāpēc labāk lietot citronskābi, kas pēc garšas līdzīgāka skābētiem gurķiem. Burkā ievieto arī garšaugus un garšvielas, tikai uz pusi mazāk, nekā norādīts receptē pasterizētiem gurķiem.
Tad pārlej ar sagatavotu auksto uzlējumu. Uz litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls un 1 ēdamkaroti cukura, ūdeni uzvāra, pievieno sāli un cukuru, atdzesē. Lai pārlietu 3 litru burkā iepildītos gurķus, jāsagatavo 1,3 litri uzlējuma. Tālāk rīkojas tāpat kā ar pasterizētiem gurķiem.
Skābēti gurķi hermētiski noslēgtos traukos
Gurķus ieskābē kā parasti (sk. par gurķu skābēšanu) 3 litru burkās un novieto istabas temperatūrā (18°C) 3-4 dienas. Šajā laikā burku pārsedz ar marli vai citu audumu. Kad gurķi ieskābuši, no tiem nolej šķidrumu, uzvāra to, noputo, atdzesē un no jauna pārlej gurķus.
Ja uzlējumam ir slikta garša, tad sagatavo jaunu. Uz litru ūdens ņem 1,5 ēdamkarotes sāls, 1 ēdamkaroti cukura un 3 g citronskābes. Pārlietās burkas aizvalcē ar novārītiem metāla vāciņiem vai plastmasas konservējamiem vāciņiem.
Šādus gurķus uzglabā iespējami zemākā temperatūrā

Pievienots: 2010-08-01
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.16/51
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Gaļas Salāti , galerts , uzpūtenis , kartupeļu salāti , Sautēti burkāni ,
Šodien vārda dienas svin:
Marianna, Ginters, Guntra



Noderēs
Tikko izvārītai un saspiestai kartupeļu masai pielej uzkarsētu pienu, saputo, iemaisa olu dzeltenumus, sāli. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, iecilā
Notīrītu zivi sagatavo, sagriež gabalos un uzliek vārīties ar verdošu šķidrumu, vai arī atstāj veselu, nesagrieztu, bet tad liek vārīties
Labi nomazgātu un sadauzītu teļa kaulu, kantainos gabalos sacirstu teļa pakaļstilba gaļu tvaiko ar sagrieztiem sīpoliem un pēter-sīļsaknēm un zaļumiem;
Baziliks pieder pie lūpziežu dzimtas. Latvijā ļoti maz pazīstams garšaugs. Turpretim daudz audzē Bulgārijā, Gruzijā, Azerbaidžāņa u. c. Baziliks ir viengadīgs
Līdaku nozvīņo. iztīra iekšas un nomazgā, vēderu pārgriež visā garumā, izņem visas asakas un sīkās asaciņas. Muguras daļu atstāj nepārgrieztu,
Kartupeļus nomazgā un ar mizu vāra mīkstus. Tad nomizo, atdzesē un sagriež šķēlītēs. Sagrieztiem kartupeļiem pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus, etiķa
Cieti novārītām olām izloba dzeltenumu, baltumu smalki sakapā, uzvāra krējumu ar sviestu un tajā iemīcītiem miltiem, pieliek sakapāto olbaltumu un

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO