Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Pasterizēti gurķi ar tomātiem

Pasterizēti gurķi ar tomātiem

Sastāvdaļas: Litra burkai: 400 g gurķu, 300 g tomātu, 15 g diļļu, 5 g estragona, 10 g bazilika, 10 g mārrutku sakņu, 1 daiviņa ķiploka, 2 lauru lapas, 5 melnie pipari, 2 ēdamkarotes 9% galda etiķa. Pārliešanai 0,5 litri ūdens, ēdamkarote sāls, 0,5-1,5 ēdamkarote cukur

Gatavošana:

Gurķus ar tomātiem var pēc patikas ņemt dažādās attiecībās. Tomātus ieteicams ņemt bālus vai iesārtus. Gurķus un tomātus nomazgā un nosusina. Sagatavo garšaugus. Visus produktus sakārto burkā, ielej etiķi un pārlej ar karstu sālsūdeni. Etiķa vietā var likt 3 g citronskābes uz litra burku. Ja uzlējums ir duļķains, Jauj nostāties. Uzliek vāciņus, pasterizē 80°C temperatūrā: litra burkas 5 - 8 minūtes, 3 litru burkas - 10 - 15 minūtes. Pēc tam burkas noslēdz un atdzesē.

Pievienots: 2010-08-01
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.09/33
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
majonēze , kāpostu , biezeņa zupa , zandarts , piena mērce ,
Šodien vārda dienas svin:
Jūlija, Džuljeta



Noderēs
Kārtainu želeju iegūst, sarecinot vienā traukā krāsainas želejas, kā, piemēram, piena, dzērveņu un citrona želejas. Kārtaino želeju gatavojot, traukā ielej
Vispirms sagatavo zivis. Atdalītu līdakas gaļu ar aknām noliek pie malas, bet līdakas atkritumus sadauza un nomazgā, uzliek kopā ar
Mandeles notīra, sarīvē kopā ar šokolādi pēc iespējas smalkāk. Olu baltumus ar cukuru labi saputo. Putojot pieber cukuru un pielej
Nomazgātus, notīrītus jaunos burkānus sagriež biezās šķēlēs, liek vārīties ūdenī, sviestu, sāli un pipariem un lēnām izsutina gatavus. Tad krējumu
Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, pārlej ūdeni un uzvāra. Tad izkāš, šķidrumam pievieno cukuru, atšķaidītu kartupeļu cieti un uzvāra, lej traukā,
Cietām salātgalviņām nolauž ārējās lapas, un salātus labi nomazgā, 10 minūšu laikā novāra sālsūdenī, atdzesē un nosusina. Galviņu vidū lapās
Kāļi ir ļoti vērtīgs dārzenis, it sevišķi tās šķirnes, kurām nav sīvās garšas. Kāļi satur daudz C vitamīna (23,4—49,5 mg%), nedaudz

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO