Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Marinēti kāposti ar papriku.

Marinēti kāposti ar papriku.

Sastāvdaļas: 3 kg. kāpostu, 3 gb sarkanās paprikas, 2 gb burkani, melnie piparu graudi. Marināde: Uz 1 L. ūdeni 4 ēd.k. cukurs, 2 ēd.k. sāls, 2 ēd.k. etiķa esence.

Gatavošana:

1). Noskalojam kapostgalvu, noņemam augšējās lapas, griežam uz pusēm no augšas uz leju, izgriežam viduci un ar nazīti sagriežam strēmelēs.

2). Noskalojam un nomizojam burkānus, un uz vidējās rīves sarīvējam.

3). Ņemam trauku liekam iekšā kapostus un burkānus, un ar rokam pārmaisām.

4). Ņemam papriku, izgriežam vidu un attīrām no sēklām. Griežam citā trauciņā smalkās strēmelēs.

5). Ņemam iepriekš sagatavotas burciņas un pildām iekšā sajauktos kāpostus ar burkāniem apmēram līdz vidum. Ņemam papriku un uzliekam plānu kartiņu. Atlikušo daļu pildām atkal ar kāpostu un burkānu maisījumu.

6). Katrā burciņā iemetam pa kādam piparam. (jo lielāka burciņa , jo vairāk piparu.)

7). Vāram ūdeni un pārlejam burciņas un uzmetam vāciņu. Atstājam ievilkties uz 10 min. (lielākām burciņām uz 20 min.)

8). Kamēr burciņas ievelkās gagatavojam marinādi. Ņemam vajadzīgo ūdens daudzumu un lejam katla, liekam to uz uguns un uzreiz beram iekšā cukuru un sāli, maisam līdz cukurs ar sāli izkūst. Kad sāk vārīties liekam uz mazas uguns un apmaisot pievienojam etiķa esenci (var izmantot arī etiķi 14 - 15 ēd.k uz 1L. ūdens). Ņemam nost no uguns.

8). Kad ievilkšanās laiks ir pagājis lejam nost ūdeni un uzreiz pildām ar karstu marinādi.

9). Vākojam ciet un apmetam uz vāka nosedzot ar siltu segu līdz atdziest.

Uzglabā vēsā vietā.

Labu apetīti!

Pagatavosanas sarezgītība
Viegli
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Zems
Pagatavošanas laiks
Mazs
Pievienots: 2013-09-11
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.18/33
Atstāt vērtējumu receptei


Papildus fotogrāfijas


Marinēti kāposti ar papriku.Marinēti kāposti ar papriku.

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
zaķis , pīrāgs , tomāt , krējuma , kartupelu biezeni ,
Šodien vārda dienas svin:
Junora, Anšlavs



Noderēs
Sīpolu notīra un sīki sagriež, burkānus un pētersīļus sarīvē uz smalkās rīves. Katliņā sakarsē sviestu, pievieno sagatavotos burkānus ar pētersīļiem
Mazas, jaunas baraviku cepurītes notīra no gružiem, katru cepurīti noslauka ar tīru, slapju drānu un sagriež sloksnītēs. Katliņā uzvāra cūku
Kartupeļus sagriež šķēlēs vai sarīvē rupjās skaidās. Porciju panniņas ietauko, saliek kartupeļus, pārlej ar balto mērci vai krējumu, kam pievienoti
Ar puķkāpostu ūdeni pagatavo kādu pamatbuljonu. Tad kuļot piejauc mīksti novārītu, caur sietiņu izberztu un ar olu dzeltenumu un baltvīnu
Nomazgātas skābeņu lapas uz sieta nosusina, tad sasmalcina. Dilles un lokus sīki sakapā un samaisa ar majonēzi, pievieno tomātu pastu,
Nomazgātas plūmes savāra ar ūdeni, biezenī, izberž caur sietiņu, olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc atdzisušam plūmju bieze­nim. Beigās visu
Gatavas artišoku pamatnes (parasti ietaisītas) sagriež un izsutina ar sviestu, berztu baltmaizi un miltiem. Tad uzlej virsū buljonu, 45 min.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO