Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Marinēti gurķi

Marinēti gurķi

Sastāvdaļas: Marināde: 1L ūdens, 2 ed.k. sāls, 1 ed.k. cukurs, 7 ed.k. 9% etiķa. Uz 3L burku: 2 kg gurķu, 2 diļļu kāti, 4 daiviņas ķiploku, 5 upeņu lapas, 2 ķiršu lapas, gabaliņš mārutku sakne, 2 gb. saldie pipari (vircas), 4 melnie pipari.

Gatavošana:

Tīrās 3L burkās ievieto garšvielas (dilles, upeņu lapas, ķirsu lapas, mārutku sakni, piparus, ķiplokus), nomazgātiem gurķiem apgriež galiņus un pilda burkās. Pagatavo marinādi: Uzvāra ūdeni, vārošam ūdenim lēnām maisot (uz lēnas uguns) pievieno sāli, cukuru un etiķa esenci (esenci pievieno pamazām) - slēdz āra uguni un nedaudz atdzesē, tad pilda burkās, kuras iepriekš sagatavotas ar gurķiem.

Sagatavo vāciņus: mazā bļodiņā uzliek vārīties ūdeni, kad ūdenis vārās ievieto metāla vāciņus un pavāra ap 1 min. uz lēnas uguns.

Pasterizācija: Burkas ar jau uzliktiem vāciņīem (bet neaizvākotas) ievieto pasterizācijas katlā (liels katls ar ūdeni un dvieli apakšā lai burkas nesaskarās ar katlu) un pasterizē 3l burku 20 min. pie 80 gradiem., 2l burku - 15 min., 1l burku - 10min, 0,5l burku - 5 min. Piezīme: Nedrīkst ievietot aukstas burkas 80 grādu karstā ūdenī, jo tās var saplīst.

Ko līdz pasterizācija pabeigta, burkas vāko ciet un novieto ar vāku uz leju līdz tās atdziest. Glabā vēsā vietā.

Pagatavosanas sarezgītība
Vidēji
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Vidējs
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2011-07-31
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: Gardedis
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.04/45
Atstāt vērtējumu receptei


Papildus fotogrāfijas


Marinēti gurķiMarinēti gurķiMarinēti gurķiMarinēti gurķi

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kāposti , vistas gaļas , šam , siļķes , ola ,
Šodien vārda dienas svin:
Junora, Anšlavs



Noderēs
Mazāku, smalki sakapātu sīpolu viegli apcep kantainos gabaliņos sagrieztā speķī, pieliek skābus kāpostus un sutina 2 1/2—3 stundas, pielejot pa
Gaļu apdauza no visām pusēm ar koka āmurīti, un iespeķo. Uzvāra uz pusēm etiķi ar ūdeni, pieliek sāli, pipara graudiņus
Ar sviestu, sīpoliem un miltiem pagatavo tumšu taukšķi, ko tad vāra ar brūnu gaļas buljonu un vīnu, klāt pieliekot garšvielas.
Zosijsij nogriež kaklu, spārnus, kājas, iztīra iekšas, sānos iegriež, ieliek kājas, ierīvē ar sāli. Liek uz panas, uzlej ūdeni, cep
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus ar cukuru saputo. Kad masa kļūst gaiša , putaina, cukurs izkusis, pievieno uz rīves
Sagatavotu, gabalos sagrieztu zuti izsutina gatavu ar garšvielām uzvārītā alū. Var ari ņemt uz pusēm alu ar ūdeni. Zuša
Teļa pieņus ieliek aukstā ūdenī un rūpīgi notīra asinis. Tad pieņus 5 min. vāra mazsālītā ūdenī, uz sietiņa labi nopilina

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO