Kabaču ikri., Dārzeņu konservēšana - ēdiena recepte pagatavošanai, e-Pavargramata.lv

Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Kabaču ikri.

Kabaču ikri.

Sastāvdaļas: 4gb. mazi kabači vai 1gb. liels, 1gb. burkāns, 1gb.sīpols, 2gb. tomāti, 2gb. daiviņas ķiploks, saulespuķu eļļa 60gr., 1/2 tej.k. cukurs, 1ēd.k. sāls, 2ēd.k. tomātu pastas

Gatavošana:

Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā.

Sīpolu nomizo un smalki sagriež, tad apcepj nelielā eļas daudzumā uz lēnas ugunsapmēram 5min.. Tomātus noskalo, nosusina, sagriež kubikos un arī nedaudz apcepj uz lēnas uguns. Pievieno rīvēto burkānu nedaudz apcepj, pievieno rīvētos kabačus, sāli un cukuru. Visu sautē līdz darzeņi mīksti, tad sablenderē ar blenderi, tad pievieno izspiestu ķiploku daiviņas un tomātu pastu, visu kārtīgi apmaisa un turpina sautēt vēl minūtes 5 lidz 10.

Kabaču ikri gatavi lietošanai.

Pie vēlmes var konservēt, tad karstu pilda sterilizētās burkās un vāko ar sterilizētiem vāciņiem. Burciņas apmet otradi un nosedz ar segu. Atdzesētu liek aukstā pgrabā. Kam nav pagraba pasterizē 0,5l burciņas 10min. Pie 80gr.

Ja ir vēlme padarīt kabaču ikrus agresīvākus, tad pievieno vēl melnos piparus un koriandru pēc garšas.

Pagatavosanas sarezgītība
Viegli
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Vidējs
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2017-08-29
Recepte apskatīta: 496



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.95/422
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
kāpostu , siļķe , ābolu , ar burkāniem , sautējums ,
Šodien vārda dienas svin:
Bernhards, Boriss



Noderēs
Apelsīnus un citronu ar nazi plāni nomizo. Buljonu kopā ar miziņām uzvāra, miziņas izņem, buljonu sabiezina ar aukstā ūdenī iemaisītu
Vēžus nomazgā aukstā ūdenī. Vārītam ūdenim pieliek dilles, sāli, ķimenes, ieber vēžus, uzliek vāku, vāra uz ātras uguns 15 minūtes.
Uzvārītā karstā krējumā vai pienā iekuļ ar cukuru pusstundu kultu olu dzeltenumu, un visu tik ilgti maisa uz uguns, līdz
Gaļu sagriež palielos gabalos, uzliek ar 5 l auksta ūdens un 2 karotēm sāls, kad putas nosmeltas, pieliek skābus kāpostus
Labi ienākušas pīlādžu ogas nolasa no kātiņiem, applaucē ar verdošu ūdeni, vairākas reizes saspiež. Cukuru ar ūdeni uz ātras uguns
Cūkas cepeti vai šķiņķi sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām plānās šķēlēs, kuras savukārt iegarenos gabaliņos. Kartupeļus ar mizu novāra, nomizo, atdzesē
Kartupeļus nomizo, sagriež ļoti plānās šķēlēs un taukvielās kopā ar sīpolu sacep. Ietaukotā, ar rīvmaizi izkaisītā veidnē liek kārtām kartupeļus,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO