Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Kabaču ikri.

Kabaču ikri.

Sastāvdaļas: 4gb. mazi kabači vai 1gb. liels, 1gb. burkāns, 1gb.sīpols, 2gb. tomāti, 2gb. daiviņas ķiploks, saulespuķu eļļa 60gr., 1/2 tej.k. cukurs, 1ēd.k. sāls, 2ēd.k. tomātu pastas

Gatavošana:

Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā.

Sīpolu nomizo un smalki sagriež, tad apcepj nelielā eļas daudzumā uz lēnas ugunsapmēram 5min.. Tomātus noskalo, nosusina, sagriež kubikos un arī nedaudz apcepj uz lēnas uguns. Pievieno rīvēto burkānu nedaudz apcepj, pievieno rīvētos kabačus, sāli un cukuru. Visu sautē līdz darzeņi mīksti, tad sablenderē ar blenderi, tad pievieno izspiestu ķiploku daiviņas un tomātu pastu, visu kārtīgi apmaisa un turpina sautēt vēl minūtes 5 lidz 10.

Kabaču ikri gatavi lietošanai.

Pie vēlmes var konservēt, tad karstu pilda sterilizētās burkās un vāko ar sterilizētiem vāciņiem. Burciņas apmet otradi un nosedz ar segu. Atdzesētu liek aukstā pgrabā. Kam nav pagraba pasterizē 0,5l burciņas 10min. Pie 80gr.

Ja ir vēlme padarīt kabaču ikrus agresīvākus, tad pievieno vēl melnos piparus un koriandru pēc garšas.

Pagatavosanas sarezgītība
Viegli
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Vidējs
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2017-08-29
Recepte apskatīta: 568



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.95/422
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
karbonāde , krējuma , cukas gala , majonēze , ziemai ,
Šodien vārda dienas svin:
Severīns, Urzula



Noderēs
Miltus sviestā sacep brūnus. Sīpolus un gurķi smalki sagriež, pievieno apceptajiem miltiem un pārlej ar buljonu, pievieno etiķi un
Spinātu un skābeņu lapiņas nomazgā, uz sieta notecina. Tad saplucina ar rokām vai sagriež ar nazi, pārlej etiķa un eļļas
Ar smalki sagrūztām vēžu čaulām pagatavo vēžu sviestu. Smalki sakapātai vēžu gaļai pieliek pienā izmiekšķētus un nospaidītas baltmaizes, vēžu sviestu,
Kartupeļu masā iemaisa pienu, olu dzeltenumus, sāli, rīvētu sieru un miltus. Olu baltumus sakuļ stingrās putās un iecilā mīklā. Sakarsētās
Nātru lapas noskalo vairākos ūdeņos, kamēr vairs nav smiltis, tad 5 min. vāra vājā sāls ūdenī, uzliek uz sieta, lai
Sviestu saputo ar cukuru, pievienojot olu dzeltenumus. Ar mikseri sastrādātiem vai samaltiem kartupeļiem un burkāniem pievieno sviesta un olu masu,
Pusē verdoša piena izšķīdina gabalos salauztu šokolādi, tad pielej pārējo pienu, kam, vēl verdot, pievieno ar cukuru kultus olu dzeltenumus.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO