Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Gurķu, tomātu un sīpolu salāti

Sastāvdaļas: 1000 g gurķu, 500 g tomātu, 200 g sīpolu, 100 g burkānu, 150 g eļļas, 5 - 7 g citronskābes, sāls, cukurs, smalkie pipari pēc vajadzības, dilles un pētersīļu lapas.

Gatavošana:

Visus dārzeņus notīra un nomazgā aukstā ūdenī. Gurķus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, tāpat tomātus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz sakņu rīves (skaidiņās). Sīpolus apcep eļļā caurspīdīgus, pievieno sarīvētus burkānus un ar mazu ūdens piedevu sautē pusmīkstus. Pievieno atlikušo eļļu, garšvielas, sagatavotos gurķus un turpina sautēt, kamēr gurķi kļūst caurspīdīgi (bet cieti). Beigās pievieno tomātu šķēles un sīki sagrieztus zaļumus (dilles, pētersīļus), vēlreiz visu uzvāra. Salātus nogaršo un, ja vajadzīgs, papildina ar garšvielām.

Karstus, verdošus salātus sapilda dezinficētā burkā un nekavējoties aizvalcē ar novārītu metāla vāciņu. Ar receptē minēto devu var piepildīt apmēram divas litra burkas. Aizvalcētās burkas liek ar vāciņu uz leju, patur pusstundu un tad ļauj atdzist.
Salāti ir pietiekami sulīgi, uzlējums nav vajadzīgs. Sie salāti, kā redzams, nav pasterizēti, tāpēc, tos sagatavojot, jārīkojas ātri un tīros apstākļos, lai nodrošinātu labu konservu uzglabāšanu.

Pievienots: 2010-08-01
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.06/35
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Kartupeļu biezenis , kartupeļu klimpas , kotlete , gaļas , Ievārijums ,
Šodien vārda dienas svin:
Alvīne



Noderēs
Iepriekš novārītu, nodīrātu un izasakotu zivi smalki sakapā un sajauc ar izkausētu sviestu, veselām, svaigām olām, pipariem un sāli, tad
Sīki sasmalcinātus sīpolus apcep taukos, pievieno nomērcētas, sasmalcinātas sēnes un maisot vēl 5 minūtes cep. Beidzot pievieno makaronu novārījumu, skābu
Vistu sadala porciju gabalos, apcep sakarsētos taukos, liek sautējamā katliņā, pārlej pannas atvārījumu, pievieno garšsaknes, sāli un sautē. Kad gaļa
Tā kā burkāni visilgāk vārās, tos uzliek pašus pirmos, sagriež ripiņās un jau kādu stundu iepriekš liek vārīties buljonā. Tad
Sīpolus sasmalcina un katliņā izkausētās taukvielās apcep caurspīdīgus, pieliek sagrieztus kāpostus, pielej nedaudz verdoša buljona vai ūdens un sautē, līdz
Teļa ciskas mīkstumu sagriež šķēlēs, atdala plēves, izdauza, pārkaisa sāli un sakarsētos taukos cep no abām pusēm brūnas un gatavas.
4 olas, 8 tējkarotes cukura, 4 liķiera glāzītes konjaka, ruma vai degvīna, 0,75 l piena, muskatrieksts. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO