Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Garšaugu konservēšana

Sastāvdaļas: 80 g diļļu, 50 g pētersīļu lapu, 20 g seleriju lapu, 90 g burkānu, pētersīļu un seleriju sakņu, 200 g sarkano tomātu. Pārliešanai litrs ūdens, 50 g sāls.

Gatavošana:

Šo daudzumu var iepildīt 0,5 litru burkā. Svaigus zaļumus — pētersīļu, seleriju un diļļu lapas (vēlams arī baziliks un majorāns) noskalo, ļauj notecēt ūdenim, ar nerūsošo nazi parupji sagriež. Burkānu, pētersīļu un seleriju saknes nomazgā, notīra un uz rupjās dārzeņu rīves sasmalcina skaidiņās. Sarkanus tomātus nomazgā, nosusina un sagriež šķēlēs. Bļodā zaļumus samaisa ar dārzeņiem un ar karoti pilda kārtām blīvi dezinficētā burkā: zaļumu maisījuma kārtu, tad tomātu kārtu utt. Kad burka ar zaļumiem blīvi piepildīta, pārlej verdošu sālsūdeni, uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, 1 litra burkas — 20 minūtes. Zaļumu konservi ir ļoti aromātiski un saturīgi. Neaizstājama garšviela zupu un mērču pagatavošanā.

Pievienots: 2010-08-05
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.15/33
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
maizes , KOMPOTS , kāpostu salāti , olas , galerts ,
Šodien vārda dienas svin:
Alnis, Andulis



Noderēs
Sviestu, olu dzeltenumu un cukuru sakuļ putās, pamazām pi^. jauc citronsulu, smalki sagrieztu citrona mizu, sniegā sakultu olbal­tumu un miltus.
Kartupeļus notīra, sagriež stienīšos un liek zupā, kad pupiņas tuvu gatavībai, pieliek sāli un visu vāra, līdz pupiņas un kartupeļi
Zemenes notīra, ja smilšainas - mitrā drēbē noviļina, sakārto emaljētā traukā, pa kārtām apber ar pusi dotā cukura, 24 st.
Notīrītus, noskalotus kartupeļus tīrā drānā nosusina, sagriež stienīšos vai plānās šķēlītēs, liek pannā sakarsētās taukvielāš un cep, ik pa brīdim
Uz smalkās rīves sarīvētu selerijas sakni apslaka ar citronu vai cidoniju sulu un pēc garšas pārkaisa ar cukuru un sāli.
Nodīrātas un izasakotas, sālītas siļķes pāršķeļ uz pusēm un 3 st. mērcē ūdenī vai pienā, nosusina, sagriež 3 gabalos un
Ar majonnes mērci pārvilktas un ar trifelēm un pistācijām apkaisītas aukstas olas uz maizes krustām. Vidū gurķu, kartupeļu un trifeļu

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO