Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Galda biešu un plūmju salāti

Sastāvdaļas: 600 g galda biešu, 300 g plūmju. Marinādei litrs ūdens, 6 krustnagliņas, 10 smaržīgie pipari, 10 g sāls, 150—200 g cukura, 8—10 g citronskābes.

Gatavošana:

Galda bietes nomazgā un novāra. Novārītajām bietēm vēl jābūt nedaudz cietām. Tad bietes nomizo un sagriež gabaliņos ar robaino dārzeņu nazi. Pacietas plūmes nomazgā un izņem kauliņus. Lielās plūmes sadala uz pusēm. Bietes ar plūmēm samaisa un sapilda burkā. Ar karstu marinādi pārlej burkā sapildītos salātus, sagatavotās burkas liek pasterizēt 85°C temperatūrā: 0,5 litru burkas 15 minūtes, litra burkas — 20 minūtes. Burkas aizvalcē un atdzesē.

Pievienots: 2010-08-05
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.09/34
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
biezpiens , cīsiņi , cepti , uzpūtenis , salāti ,
Šodien vārda dienas svin:
Marianna, Ginters, Guntra



Noderēs
Latgales salāti
Gurķus nomazgā, nosusina. Gurķus nomizo nogriež apmēram 1 cm no gala lai nav rūgtums, sagriež gareniski uz pusi un šķēlītēs,
Teļa smadzenes nomazgā, novelk plēves, vāra sāls ūdenī, pieliekot piparus, sīpolu, lauru lapu, 5 līdz 10 min., izņem, liek uz
Gaļai noņem plēves, sagriež pret šķiedrām glītās šķēlēs, izdauza, uzkaisa sāli, cep karstā sviestā abas puses brūnas. Sviestā ieber miltus,
Kaltētas plūmes un rozīnes nomazgā, pārlej ar ūdeni un sautē, līdz gatavas. Pēc tam atdala kauliņus. Brūnajai mērcei pievieno plūmes,
Piena mērcei pievieno biezeni, balto galda vīnu, sāli, cukuru un uzvāra. Pasniedz pie zivju vai miltu izstādājumiem.
Nomizo miltainus kartupeļus un novāra maz sālītā ūdenī mīkstus. Sausus novārītus kartupeļus sastampā, izberž caur sietiņu vai saspiež kartupeļu spiedē
Olu dzeltenumus ar cukuru puto, turot trauku karsta ūdens peldē (65°C). Atsevišķi saputo krējumu, samaisa ar atdzesētu olu dzeltenumu masu

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO