Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Dārzeņu kaviārs

Sastāvdaļas: 300 g burkānu, 30 g seleriju sakņu, 20 g pētersīļu sakņu, 250 g kabaču, 200 g tomātu, 50 g sīpolu, 30 g eļļas, 2 lauru lapas, sāls, cukurs, citronskābe pēc garšas, 20 g zaļumu.

Gatavošana:

Sīpolus notīra, sagriež ripās, eļļā apcep caurspīdīgus, tad pievieno šķēlēs sagrieztus burkānus, selerijas un pētersīļu saknes un nelielā ūdens daudzumā (saknes apņemtas līdz pusei) sautē pusmīkstus, tad pievieno kabaču un tomātu šķēles, lauru lapas un sautē mīkstas. Pēc tam nedaudz padzesē, nolej lieko ūdeni, ja tāds ir, izmaļ gaļas mašīnā. Dārzeņu masai pievieno garšvielas, uzvāra un karstu sapilda dezinficētās burkās, uzliek novārītus metāla vāciņus, pievalcē, sterilizē — 0,5 litru burkas 75 minūtes, litra burkas — 100 minūtes. Tad burkas aizvalcē un atdzesē.

Pievienots: 2010-08-11
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.22/32
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
plānās pankūkas , Siera maizītes , želeja , gurķ , jāņogu ,
Šodien vārda dienas svin:
Hermīne, Estere



Noderēs
Speķi sagriež strēmelēs, katlā karsē, pieliek nūdeļveidā sagrieztus kāpostus un sīpolus, maisot apcep, pielej mazliet buljona, aizvākotā traukā sautē. Atsevišķā
Olu dzeltenumu sakul ar cukuru, to iejauc karstā pienā un tur­pina kult uz uguns, līdz šķidrums mazliet sabiezē, uzvārīties neļauj. Kad
Sviestu uz pannas izkausē. Olu pārsit, lēni uzlej uz pannas un cep mazā siltumā, līdz baltums sarecējis, dzeltenums vēl mīksts.
Burkānus sālsūdenī novāra, uz sakņu rīves saēvelē skaidiņās. Baltmaizei nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs, pārlej ar pienu un izmērcē. Tad ar
Filejam noņem taukus, plēvi, apcep no visām pusēm brūnu, ieliek krāsnī, uzlej buljonu, cep apmēram 15 minūtes, noliek siltumā. Pannā
Gaļu apdauza no visām pusēm ar koka āmurīti, un iespeķo. Uzvāra uz pusēm etiķi ar ūdeni, pieliek sāli, pipara graudiņus
Notīrītus, bet nevārītus bietes un burkānus rīvē uz vidējās rīves. Mazā trauciņā pārmaisa etiķi, citronu sulu, eļļu un sāli. Ņem salātu trauku

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO