Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Baklažāni ķiploku mērcē.

Sastāvdaļas: 1 kg. Baklažāni, 1 liela galviņa ķiploki, 1 ēd.k. etiķis, 1 ēd.k. augļu eļļa, 100 mll. vārīts ūens, 1 ēd.k. sāls.

Gatavošana:

Cītīgi mazgājam baklažānus, griežam tos šķēlītēs apmēram pirksta biezumā, nesālot apcepam uz pannas ar augu eļļu līdz tie paliek brūngani. Gatavojam ķiploku mērci. Ķiploku notīra, sadala daiviņas un sasmalcina, pievienojam sāli, eļļu, etiķi un atdzesētu vārītu ūdeni, visu labi apmaisām. Apceptās baklažānu šķēlītes pildām karsētās burciņās iemērcot katru šķēlīti ķiploku mērcē, pa virsu burciņai pārlej ķiploku mērci. Uzliekam vāciņu un liekam pasterizēties uz 15 min., tad aizvākojam. Atdzesētu uzglabā vēsā vieta.

Pagatavosanas sarezgītība
Viegli
Kopējās izmaksas
Zemas
Kaloriju līmenis
Vidējs
Pagatavošanas laiks
Vidējs
Pievienots: 2013-09-09
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.26/23
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
mārrutki , melleņu , kartupeļu salāti , marinēti gurki , cepts ,
Šodien vārda dienas svin:
Junora, Anšlavs



Noderēs
Zivis sagatavo kā iepriekš. Sīpolus notīra, sagriež un kopā ar sēnēm taukvielās sacep. Kartupeļus notīra, sagriež strēmelēs vai šķēlēs. Ietaukotā
Rožu kāpostus notīra, nomazgā, ieliek ūdenī, pieber sali, vāra, kamēr mīksti. Katliņā izkausē sviestu, pieber miltus, izmaisa, pielej pienu un
Izsijātus miltus uzber uz dēļa un miltu vidū ietaisītā bedrītē pamazītiņām iepilda aukstu ūdeni ar sāli, pie tam mīklu mīca
Jēlu, gabaliņos sagrieztu šķiņķi ar smalki sagrieztām saknēm uzcepj sviestā brūnu, tāpat sviestā brūnas uzcepj arī veselas dūjiņas, un 1/2
Seleriju salāti Selerijas salātiem izmanto viegli apvārītas, jo apvārītas selerijas nekļūst tumšas un to garša ir maigāka. Apvārītas selerijas rīvē skaidās,
Marinētas selerijas, liellopa mēli un marinētus gurķus sagriež salmiņos. Majonēzi sajauc ar krējumu, caur sietu izberztu olas dzeltenumu, sāli, pipariem,
Ziedu kāpostu galviņai jābūt nepāraugušai, cietai, baltai un tīrai. Kāpostu galviņu nomazgā un sadala rozetēs, pārlej ar sāls ūdeni un

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO