Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņi :: Dārzeņu konservēšana

Dārzeņu konservēšana

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Pasterizēti gurķi 4.05

Pasterizēti gurķi

Litra burkas piepildīšanai. Gurķus šķiro pēc lieluma, krāsas un formas.
Gurķus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un ļauj nožūt. Sagatavo svaigus, tikko ievāktus garšaugus: dilles, upeņu dzinumus, estragona zariņu un seleriju lapas, atdala dzeltenās, bojātās lapas,...Skatīt recepti

Pasterizēti skābētie gurķi 4.16

Lai skābēti gurķi būtu labas kvalitātes, nebūtu pārskābuši, ar asu garšu, tie obligāti jāuzglabā zemā temperatūrā 0 - 4°C. Mājas apstākļos šādu temperatūru vienmēr nav iespējams sagādāt. Uzglabājot skābētus gurķus augstākā temperatūrā — virs...Skatīt recepti

Ar citronskābi pasterizēti gurķi 4.27

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina.
Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm nogriež saknes un sagriež 5 - 7 cm garos posmos. Mārrutku sakni sagriež 6...Skatīt recepti

Svaigu gurķu salāti 4.05

Etiķa vietā var lietot citronskābi, dotajai receptei apmēram 3-4,5 g. Ar citronskābi sagatavotiem salātiem ir maigāka garša. Slimnieku un bērnu uzturam ieteicams salātus sagatavot ar citronskābi. Nepāraugušus gurķus nomazgā, nomizo un sagriež 0,5 cm biezās...Skatīt recepti

Gurķu un tomātu salāti 4.14

Cietus sarkanos tomātus griež 1-1,5 cm biezās šķēlēītēs. Nepāraugušus svaigus gurķus mizo un arī griež 1/2 cm biezās šķēlēs. Notīrītos sīpolus sagriež pēc iespējas plānākās ripiņās. Vēlami saldie sīpoli.

Izkarsētā burkā sakārto kārtām gurķus, tomātus, sīpolus...Skatīt recepti

Pāraugušu gurķu konservēšana 4.21

Šis konservu veids saimnieciski izdevīgs. Var izmantot lielus, pāraugušus, dzeltenus gurķus. Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež gareniski vienādās daļās. Katrai daļai rūpīgi iztīra sēklas. Norādīto gurķu daudzumu var ievietot 1 litra burkā,...Skatīt recepti

Piparu gurķīši 4.23

Piparu gurķīši

Piparu gurķīšiem jābūt ar spēcīgi izteiktu piparu garšu. Lieto pavisam mazus nepieaugušus gurķīšus, apmēram 5-6 cm garus. Novāktos svaigos gurķīšus nomazgā aukstā ūdenī un nosusina. Dezinficētā litra burkā ievieto sagatavotus garšaugus un garšvielas, ielej vajadzīgo...Skatīt recepti

Gurķu, tomātu un sīpolu salāti 4.06

Visus dārzeņus notīra un nomazgā aukstā ūdenī. Gurķus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, tāpat tomātus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz sakņu rīves (skaidiņās). Sīpolus apcep eļļā caurspīdīgus, pievieno sarīvētus burkānus un ar mazu ūdens piedevu...Skatīt recepti

Marinēti gurķi ar trīsreizeju pārliešanu 4.11

Marinādei uz 3L burku 1,5 litri ūdens, 3 ēdamkarotes sāls, 3 ēdamkarotes cukurs, 3 ēdamkarotes etiķa esence

Gurķus gatavo ar trīsreizēju karstās pārliešanas paņēmienu. Sis paņēmiens izplatīts starp konservētājiem, jo nav jāpasterizē.
Stingri jāatceras, ka gurķi...Skatīt recepti

Pasterizēti gurķi ar tomātiem 4.09

Pasterizēti gurķi ar tomātiem

Gurķus ar tomātiem var pēc patikas ņemt dažādās attiecībās. Tomātus ieteicams ņemt bālus vai iesārtus. Gurķus un tomātus nomazgā un nosusina. Sagatavo garšaugus. Visus produktus sakārto burkā, ielej etiķi un pārlej ar karstu sālsūdeni. Etiķa...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
mīkla , zupa , gaļas salāti , mēle , kāpostu sacepums ,
Šodien vārda dienas svin:
Marianna, Ginters, Guntra



Noderēs
Notīrītu seleriju sarīvē sīkās skaidās, pārslaka ar citronu sulu (lai nemelnētu), pievieno apelsīna daiviņas, pārlej ar krējumu, pēc garšas pieliek
Kartupeļus notīra, sagriež stienīšos vai salmiņos, liek karstā ūdens un piena maisījumā un uz lēnas uguns izvāra mīkstus, pieliek sāli
Cietām balto vai sarkano kāpostu galviņām noņem ārējās lapas un sagriež skaidiņās vai saēvelē. Sasmalcinātos kāpostus pārkaisa ar sāli, cukuru
Ar mizu vārītus kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, liek katliņā izkausētā sviestā un samaisa. Tad kartupeļiem pārlej sakultu olu un karsējot
Parasta recepte, kā gatavot aliču ziemai, kā arī šo pašu recepti var izmantot plūmju kompota gatavošanai. Šīs receptes priekšrocība ir tā,
No vistas kauliem vāra buljonu, izkāš. Buljonā liek ar roboto sakņu nazīti kubiņos sagrieztus burkānus un vāra, līdz tie
Gaļu atbrīvo no cīpslām un plēvēm, griež šķērsām muskuļiem šķēlēs, viegli izdauza. Ieziež no abām pusēm ar sāli, papriku, cep

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO