Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Dārzeņu konservēšana Nākošā »

Marinēti gurķi

Sastāvdaļas: 600-650 g gurķu, dilles - 10 g, estragons 5g, selerijas un pētersīļu lapas 2g, mārrutku sakne 2g, ķiploki 3g, lauru lapas 2 gab, pipari 4 graudiņi, krustnagliņas 5 gab.

Gatavošana:

Marinēšanai izvēlas vienāda lieluma, tievus, vidēji lielus vai mazus gurķus, ar mazām sēkliņām, bez bojājumiem. Gurķus nomazgā ar suku, iemērc aukstā ūdeni un patur tajā 6-10 stundas, pēc tam sakārto stāvus vai guļus kārtām ar sasmalcinātiem garšaugiem, tīrās stikla burkās ne augstāk par 4-5 cm zem burkas kakliņa, pārlej ar karstu (70-80°) marinādi tā, lai gurķi būtu pārklāti, traukus noslēdz un uzglabā ar vai bez sterilizēšanas. Marinējot gurķus bez sterilizēšānas, lieto stiprās etiķa koncentrācijas marinādi. Gurķus var sapildīt arī lielākos koka traukos, mucās, muciņās, spaiņos, pārlej marinādi, uzliek slogripu, slogu, trauku nosedz ar vāku vai nosien ar polietilēna plēvi un uzglabā vēsā vietā.

Šādi marinētus gurķus var uzglabāt visu ziemu. Uzglabāšanas laikā jāpārbauda, vai nav virsa nopelējusi, pelējums jānotīra. Gurķus marinējot un sterilizējot, lieto vājas etiķa koncentrācijas marinādi, un gurķus pilda dažāda lieluma stikla burkās. Marinēšanai garšaugus pieliek 3-5% no gurķu svara, t.i. uz 1 kg gurķu 30-50 g garšaugu, traukā gurķi ieņem 60-65% no tilpuma, marināde 35-40%. 1l burkā var iepildīt 600-650 g gurķu, jāpieliek sasmalcinātas dilles - 10 g, estragons 5g, selerijas un pētersīļu lapas 2g, mārrutku sakne 2g, ķiploki 3g, lauru lapas 2 gab, pipari 4 graudiņi, krustnagliņas 5 gab. Gurķus pārlej ar karstu (70-80°) marinādi. 1l burkā vajadzīgs 350 ml, 3l burkā 1l marinādes. Pārlejamā marināde karsta, tapēc ūdens katlā pirms burku ielikšanas jāsilda līdz 60° C. 1l burkas sterilizē 6 minūtes, 3l - 12 min. pie 65°C. Gurķus var sterilizēt vaļējās burkās, bet tūliņ pēc sterilizēšanas katlā noslēdz ar plastmasas vāciņiem.

Pēc sterilizēšanas burkas cenšas pēc iespējas ātrāk atdzesēt, lai gurķi nekļūtu mīksti. Gurķiem jābūt gaišā, iedzeltenā krāsā. Sterilizēšanas ilgumu var noteikt arī pēc gurķu krāsas, līdzko gurķi sāk kļūt dzelteni, burkas no katla izceļ.

Marinādes gatavošana. Marināde, kā nu kurš ieradis, bet var pagatavot šādi: uz 1 l ūdens: 1,5 - 2ēd.k. sāls, 2 - 2,5 ēd.k. cukurs, 11 - 14 ēd. k. 9% etiķa. Liek vārīties ūdeni, pievieno sāli, cukuru, apmaisa un uzvāra, līdzko sācis vārīties liek uz mazas uguns un pievieno etiķi, apmaisa un uzkarsē. Marināde gatava.

Pievienots: 2010-08-25
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: Šefpavārs
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.08/53
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
Zirniši , kāļu , senu salati , pudiņš , kāpostu ,
Šodien vārda dienas svin:
Hermīne, Estere



Noderēs
Maizi sagriež šķēlēs un apziež ar sviestu, cieti novārītām olām sakapā atsevišķi baltumu un dzeltenumu, uzliek strēķos uz maizes, un
Notīrītas, gabalos sacirstas ķidiņas uzliek ar smaržīgiem pipariem, sīpoliem un zaļumiem 1,2 l ūdens un ar vāku apsegtā katlā izvāra
Putās sakultu krējumu sajauc ar pūdercukuru, berztu sausu rupjmaizi, dzidru aveņu ievārījumu un želatīnu, ko iepriekš nomēr­cē, uzvāra ar ūdeni
Cepeti nomazgā, nocērt kāju, ierīvē ar sāli. Uz pannas izkausē sviestu, liek cepeti ar virsējo pusi uz apakšu krāsnī, kad
Ne pārāk gatavas jāņogas nobrauka no kātiņa, laižot ķekaru cauri dakšiņu zariem. Saber sietā plānā kārtā un iegremdē vairākas reizes
Pupiņas izvāra, nokāš un atdzesē. Gurķus nomizo un sagriež, pētersīļus un zaļumus sīki sasmalcina. Sagatavotajiem produktiem pievieno skābu krējumu. Salātus
Notīrītas karpas pārdala uz pusēm, izņem asakas un sagriež porciju gabaliņos. Tos pārkaisa ar sāli, apviļā miltos un cep margarīnā

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO