Kartupeļu kotletes, Cepti dārzeņi - ēdiena recepte pagatavošanai, e-Pavargramata.lv

Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Cepti dārzeņi Nākošā »

Kartupeļu kotletes

Sastāvdaļas: 250 g kartupeļu, 15 g sīpolu, 10 g sviesta, 15 g rīvmaizes vai kviešu miltu, 1/2 olas, 10 g rīvmaizes, 15 g tauku, sāls.

Gatavošana:

Nomizotus kartupeļus sālsūdenī vai tvaikā vāra mīkstus. Tad samaļ gaļas mašīnā vai ar kartupeļu stampiņu saspaida. Kartupeļu masai pievieno sīki sasmalcinātus, sviestā apceptus sīpolus, sāli, olu, rīvmaizi vai kviešu miltus un samaisa. Pēc tam izveido ovālas kotletes, apviļā rīvmaizē, liek uz pannas sakarsētos taukos un apcep brūnas. Sakārto lēzenā traukā, pasniedz ar sēņu vai skāba krējuma mērci, svaigu dārzeņu salātiem.

Pievienots: 2010-08-12
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.26/34
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
zaķ , Aknas , selerija , vīna , kartupeļu klimpas ,
Šodien vārda dienas svin:
Bernhards, Boriss



Noderēs
Cepeti nomazgā, nocērt kāju, ierīvē ar sāli. Pannā izkausē sviestu, uzliek cepeti, cep aplaistot abas puses brūnas. Mērci maisot atvāra
Bietes novāra, tāpat kā pie galda biešu skābēšanas. Tad nomizo un sagriež ar dārzeņu robaino nazi vienādos gabaliņos (trīsstūros, rombos,
Sviestu ar cukuru, vaniļu puto, pieliek pa vienam olu dzeltenumam un puto, līdz cukurs izkusis. Saputotai masai pievieno skābu krējumu,
Liellopa, cūkas vai teļa mēli iesāla, vāra mīkstu, atdzesē un sagriež šķēlēs. Baltmaizes šķēlīti pārziež ar sviestu un pārliek mēli.
Novārītus ziedu kāpostus liek panā, kurā iepriekš izkausēts sviests, pievieno sāli pēc garšas, apcep līdz ziedkaposti paliks viegli brūni (apmēram
Siļķes dienu iepriekš iemērc pienā vai ūdenī, un kad tās nomēr-cētas, novelk ādu, izlasa asakas, un gaļu sakapā smalku, pēc
Ķiršus nomazgā, izņem kauliņus, uzber cukuru, pēc pāris stun¬dām ķiršus sajauc ar sakultu putu krējumu, saliek deserta bļodā, garnē ar

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO