Dārzeņi ēdienu receptes e-PavarGramata.lv

Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Dārzeņi

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Zirņu pikas 4.10

Zirņus nomērcē, izvāra tajā pašā ūdenī, nosusina, iz-maļ caur gaļas mašīnu. Speķi sagriež sīkos gabaliņos un cep, pievienojot sagrieztus sīpolus. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, visu pievieno zirņu masai, sastrādā, ja vajadzīgs, pievieno sāli. Veido apaļas...Skatīt recepti

Kāpostu cigāri 4.00

Kāpostu galviņai izgriež kacenu, galviņu liek verdošā sālsūdenī un lēni apvāra, uz sieta notecina, tad atdala lapas. Tās satin vīstokļos mazākās vairākas kopā. «Cigārus» liek sautējamā traukā, pārliek sviesta piciņas, pārlej ar šķidrumu, pievieno sakapātas...Skatīt recepti

Pildītas bietes 4.09

Ar mizu vārītas bietes notīra, nolīdzina pamatnīti, atgriež vāciņu, izdobj vidiņu. Bieti ievieto marinādē uz 4 stundām. Izņemtās bietes uz sieta notecina, tad piepilda. Pildījums: nomērcētu, sakapātu vai samaltu siļķi sajauc ar sarīvētu sīpolu, ābolu,...Skatīt recepti

Pildīti sīpoli 4.10

Notīrītus sīpolus liek verdošā sāļā ūdenī un lēni vāra. Sīpoli nedrīkst izšķīst, zaudēt formu. Sīpolus ar putu karoti no ūdens izņem, atdzesē. Katram sīpolam nogriež «cepurīti», izdobj vidu. Pusi no izdobtās masas samaļ reizē ar...Skatīt recepti

Pildīti tomāti 1 4.14

Izvēlas vidēji lielus, gludus, pastingrus tomātus. Tiem nogriež vāciņus, ar tējkaroti izņem sēklotnes un izdobtos vidiņus piepilda ar gaļas masu, ko pagatavo, samaltai gaļai pievienojot vārītus, atdzesētus rīsus, sāli, piparus, sasmalcinātu sīpolu, zaļumus un viegli...Skatīt recepti

Pildīti tomāti 2 4.32

Izvēlas vidēji lielus, līdzenus, pastingrus tomātus. Tiem atgriež cepurītes, izņem sēklotni. Gurķi sīki sagriež, gaļu sasmalcina, pievieno riekstus, majonēzi, nedaudz tomātu mīkstuma, pēc garšas sali. Ar šo masu pilda tomātus, novieto uz salātu lapām, rota,...Skatīt recepti

Pildīti gurķi 4.00

Gurķus pārgriež gareniski vai šķērsām uz pusēm. Nedaudz nolīdzina, lai gurķis labāk stāvētu, izņem sēklotni. Šķiņķi, kartupeli un vārītu olu sagriež sīkos gabaliņos, sajauc ar krējumu vai majonēzi, pilda gurķu pusītēs, grezno ar zaļumiem, sarkanu...Skatīt recepti

Pasterizēti gurķi 4.05

Pasterizēti gurķi

Litra burkas piepildīšanai. Gurķus šķiro pēc lieluma, krāsas un formas.
Gurķus rūpīgi nomazgā aukstā ūdenī un ļauj nožūt. Sagatavo svaigus, tikko ievāktus garšaugus: dilles, upeņu dzinumus, estragona zariņu un seleriju lapas, atdala dzeltenās, bojātās lapas,...Skatīt recepti

Pasterizēti skābētie gurķi 4.16

Lai skābēti gurķi būtu labas kvalitātes, nebūtu pārskābuši, ar asu garšu, tie obligāti jāuzglabā zemā temperatūrā 0 - 4°C. Mājas apstākļos šādu temperatūru vienmēr nav iespējams sagādāt. Uzglabājot skābētus gurķus augstākā temperatūrā — virs...Skatīt recepti

Ar citronskābi pasterizēti gurķi 4.27

Labas kvalitātes nepāraugušus gurķus nomazgā aukstā ūdenī, nosusina.
Receptē dotos garšaugus attīra no bojātām lapām un stiebriem, nomazgā un nosusina. Dillēm nogriež saknes un sagriež 5 - 7 cm garos posmos. Mārrutku sakni sagriež 6...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
puravi , kāpostu sacepums , jēra , Kartupeļu biezenis , ola ,
Šodien vārda dienas svin:
Melānija, Imanta



Noderēs
Vāra kafiju, nostādina, lej kafijas kannā, pasniedz glāzē, atsevišķā trauciņā liek saputotu krējumu, cukuru. Krējumu saputo ar cukuru 5 g
Olas ar cukuru, vaniļu saputo, pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu, sāli, kviešu miltus un samīca. Pēc tam mīklu
Ar mizu vārītas bietes notīra, nolīdzina pamatnīti, atgriež vāciņu, izdobj vidiņu. Bieti ievieto marinādē uz 4 stundām. Izņemtās bietes uz
Griķu putraimus paberzē tīrā drānā, ieber pannā un apmaisot cēpeškrāsnī vai uz liesmas grauzdē dzeltenbrūnus. Ūdeni uzvāra, pieliek sviestu vai
Dzērvenes izlasa, noskalo, sašķaida, pārlej ar ūdeni, uzvāra un izkāš. Šķidrumam pievieno cukuru, mannu un uzbriedina. Masu lej bļodā, atdzesē
Pienu uzvāra, pieber samaltu kafiju un cigoriņus un tur vārīšanas temperatūrā 5-8 minūtes. Tad nostādina, lej kafijas kannā, pasniedz glāzē,
Ķiršus bez kauliņiem vāra 1/4 st. ar 2 1/4 l ūdens un pusi citr. miz. Tad pieliek cukuru, sakuļ kart.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO