Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Zivju buljoni

Zivju buljoni

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Zivju buljons 4.07

Mazas zivtiņas vai zivju atgriezumus pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo, pievieno sasmalcinātus sīpolus, pētersīļus un vāra uz mazas liesmas 30-45 minūtes.

Tad buljonu izkāš un izlieto zivju zupu gatavošanai.

Zivju filejus vara buljonā atsevišķi un pasniedz...Skatīt recepti

Dzidrais zivju buljons 4.05

Notīrītos asarus parlej ar aukstu ūdeni, uzvara un noputo. Tad pievieno sagrieztus sīpolus, pētersīļus un lēni vāra 45-60 minūtes. Ikrus saberž, pielej nedaudz ūdens, samaisa un ļauj vēsumā stāvēt 30 minūtes. Tad pievieno izkāstam buljonam...Skatīt recepti

Zvejnieku buljons 4.15

Ņem nozvejotas zivis, dzīvās nodur uz astes ar asu nazi, tad viņas notīra un uzliek vārīties ar aukstu ūdeni, lai zivis būtu pilnīgi ūdenī. Kad putas nosmeltas, pieliek klāt sāli, piparus, 1 sīpolu, 1 lauru...Skatīt recepti

Zivju buljons ar kartupeļiem 4.00

Uzliek katliņā 4 litrus auksta ūdens, ieber nomizotus, mazās šķēlītēs sagrieztus kartupeļus, uzliek tiem virsū 1,5 kg notīrītu zivju (lielākās šķērsām sagriež gabalos), un kad putas nosmeltas, pieliek klāt garšvielas un sāli, karoti sviesta un...Skatīt recepti

Zivju buljons I 4.18

Zivis notīra (asarus arī sagriež) un skalo vairākos ūdeņos, kamēr tas jau gluži skaidrs, tad uzliek ar 1 l auksta ūdens un sāli, un kad putas nosmeltas, pieliek klāt sīpolus un piparus un vāra kādu...Skatīt recepti

Zivju buljons ar frikadelēm 4.11

Ķīšus uzšķērž un nomazgā, bet nenozvīņo, tad ieliek bļodā, krietni noberž ar sauju sāls un skalo tik ilgi aukstā ūdenī, kamēr ūdens paliek gluži skaidrs, jo citādi buljons iznāk neglītā pelēkā krāsā. Līdaku nozvīņo, notīra...Skatīt recepti

Laša buljons 4.04

Laša atliekas (galvu, asti, pieņus un aknas) skalo vienmēr atjaunotā aukstā ūdenī, tad uzliek ar 2,5 l ūdens un karoti sāls, un kad putas nosmeltas, pieliek sīpolus, pētersīli, un piparus un vāra 1 st. uz...Skatīt recepti

Smalks, balts zivju buljons 4.26

Vispirms sagatavo zivis. Atdalītu līdakas gaļu ar aknām noliek pie malas, bet līdakas atkritumus sadauza un nomazgā, uzliek kopā ar gabalos sagrieztiem asariem, un ar ūdeni, sīpoliem, sāli un garšvielām izvāra zivju buljonu. Miltus apcep...Skatīt recepti

Reņģu buljons 4.27

Nomazgā pāris kāļu svaigu reņģu, uzliek ar 4 l auksta ūdens. Kad putas nosmeltas, pieliek sāli, piparus, sīpolu, lauru lapu, karoti sviesta un ļauj reņģēm izvārīties gatavām. Tad satumina ar 1/2 l saldā krējumā iemaisītu...Skatīt recepti

Šķaunaču buljons (virums) ar frikadelēm 4.19

Zivi notīra, kādu 1/4 kg zivs noliek frikadelēm, bet pārējo ar galvu, asti un asakām uzliek vārīties ar 3 l ūdens un karoti sāls. Kad putas nosmeltas, pieliek klāt sagrieztu sīpolu un piparus un visu...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
olu , kompots , Galerts , kāļu , ābolu salāti ,
Šodien vārda dienas svin:
Junora, Anšlavs



Noderēs
Maizītēm uzliek katrai pa siera šķēlei, ko garnē ar plānās šķēlītēs sagrieztiem un mazliet ar eļļu un citronsulu apslacītiem sīpoliem.
Lielā katla dibenā saliek gabaliņos sagrieztu vērša gaļu bez taukiem, palielos gabalos sadalītu teļa priekšgabalu, šķēlēs sagriezta jēlu šķiņķi, ar
Salātus pārlasa, bojātās lapas. Izlasītos salātus skalo tekošā ūdenī vai lielākā traukā, ūdeni vairākkārt mainot, tad notecina uz sieta. Sagatavotās
Cūkas, teļa vai medījuma aknu pastēti uzziež uz rupjmaizes, saldskābmaizes vai baltmaizes šķēlītes, lai būtu ar uzkalniņu, malās mazāk. Tad
Ūdeni ar cukuru un garšvielām uzvāra, pielej ābolu sulu, visu kopā uzkarsē, lej glāzēs (glāzēm jābūt iepriekš sasildītām).
Mērcei olas dzeltenumu samaisa ar sinepēm, sāli un pakāpeniskf iekuļ eļļu. Kad visa eļļa ir iemaisīta, mērcei pakāpeniski pievieno ābolu
Sviestu ar cukuru un olu dzeltenumiem saputo, iemaisa sakapātus riekstus vai no miziņām atbrīvotas un sasmalcinātas mandeles, sarīvētu citrona vai

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO