Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Sēņu buljoni

Sēņu buljoni

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Baraviku buljons I 4.14

Vakaru iepriekš kaltētās baravikas noskalo ar siltu ūdeni un atstāj pa nakti mirkt kādā litrā auksta ūdens. Tad pielej klāt vēl kādus 3 l auksta ūdens un uzliek baravikas 1 stundu vārīties, bet pēc tam...Skatīt recepti

Ķerveļu buljons 4.19

Notīrītus un smalki sakapātus ķerveļus izvāra mīkstus ar maz sālītu ūdeni un sviestu, ūdens jāņem tikai tikdaudz, lai sēnes būtu ar to pārklātas. Tāpat maz sālītā ūdenī mīkstus izvāra arī grūdeņus, un tad izberž caur...Skatīt recepti

Šampinjonu buljons 4.23

Daļu sviesta apcep ar miltiem gaiši brūnu, un atšķaida ar gaļas buljonu. Sēnes notīra, sagriež un izsutina ar daļu sviesta un lāsīti gaļas buljona, tad ar visu sulu pielej klāt buljonam, un ļauj kārtīgi savārīties....Skatīt recepti

Baraviku buljons 4.32

Kaltētas baravikas kārtīgi nomazgā, uzliek ar aukstu ūdeni un izvāra mīkstas. Tad atsevišķā traukā 2,5 l ūdens izvāra kādu 1/2 glāzi miežu putraimu vai grūdeņu, pieliek klāt smalki sakapātas vārītās baravikas līdz ar smalkās šķēlītēs...Skatīt recepti

Okroška, auksts buljons 4.35

Notīrītas, plānās šķēlītēs sagrieztas baravikas sutina ar kādu lāsi ūdens un tējkaroti sāls, kamēr mīkstas, tad nolej ūdeni un sēnēm ļauj atdzist. Gurķus un bietes nomizo un sagriež šķēlītēs, mēli sagriež palielos gabalos, lociņus un...Skatīt recepti

Sēņu buljons 4.11

Sēņu buljons

Kaltētas baravikas noskalo, aplaucē, pārlej ar ūdeni un ļauj 3-4 stundas uzbriest. Pec tam baravikas vāra uzlējuma ūdenī apmēram 50 minūtes. Buljonu izkāš un izlieto zupu gatavošanai. Baravikas sasmalcina un pievieno gatavām zupām.

...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
renģes , majonēze , marinēti gurķi , stirna , gaļa ,
Šodien vārda dienas svin:
Liza, Līze, Elizabete, Betija



Noderēs
Rīvētiem kartupeļiem nospiež sulu, kartupeļus samaisa ar biezputru, sakuļ olu. Verdošā, pasālītā ūdenī ar karoti laiž klimpas un vāra, pielejot
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, tad iekuļ verdošā krējumā, tik ilgi maisot uz uguns, līdz viss bez vārīšanās sabiezējis, un
Litru ūdens uzvāra ar kādu tējkarotīti sāls un kar. etiķa, iesit lēnā garā vienu olu pēc otras, un vāra, kamēr
Nomazgātas zaķu aknas, kam iepriekš novelk nost plēvi, sagriež šķēlēs, itin atliekas ar liesu cūkgaļu, ūdenī atmiekšķētu un labi nospaidītas
Aknām noņem plēvi un sagriež nelielos gabaliņos. Dūmotu speķi sagriež, liek katliņā un apcep. Tad pieliek aknas un apcep brūnas.
Kāpostus sagriež. Taukos sabrūnina cukuru, pievieno kāpostus, sāli, piparus, baltvīnu un sautē mīkstus. Vīnu var aizstāt ar citronu sulu.
Gaļai jānoņem plēves, sagriež plānās šķēlēs, izdauza, sagriež tievās strēmelītēs, karstos taukos uz ātras uguns apcep. Saliek katliņā, uzkaisa miltus,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO