Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni :: Sēņu buljoni

Sēņu buljoni

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Sēņu buljons 4.11

Sēņu buljons

Kaltētas baravikas noskalo, aplaucē, pārlej ar ūdeni un ļauj 3-4 stundas uzbriest. Pec tam baravikas vāra uzlējuma ūdenī apmēram 50 minūtes. Buljonu izkāš un izlieto zupu gatavošanai. Baravikas sasmalcina un pievieno gatavām zupām.

...Skatīt recepti

Okroška, auksts buljons 4.35

Notīrītas, plānās šķēlītēs sagrieztas baravikas sutina ar kādu lāsi ūdens un tējkaroti sāls, kamēr mīkstas, tad nolej ūdeni un sēnēm ļauj atdzist. Gurķus un bietes nomizo un sagriež šķēlītēs, mēli sagriež palielos gabalos, lociņus un...Skatīt recepti

Baraviku buljons 4.32

Kaltētas baravikas kārtīgi nomazgā, uzliek ar aukstu ūdeni un izvāra mīkstas. Tad atsevišķā traukā 2,5 l ūdens izvāra kādu 1/2 glāzi miežu putraimu vai grūdeņu, pieliek klāt smalki sakapātas vārītās baravikas līdz ar smalkās šķēlītēs...Skatīt recepti

Šampinjonu buljons 4.23

Daļu sviesta apcep ar miltiem gaiši brūnu, un atšķaida ar gaļas buljonu. Sēnes notīra, sagriež un izsutina ar daļu sviesta un lāsīti gaļas buljona, tad ar visu sulu pielej klāt buljonam, un ļauj kārtīgi savārīties....Skatīt recepti

Ķerveļu buljons 4.19

Notīrītus un smalki sakapātus ķerveļus izvāra mīkstus ar maz sālītu ūdeni un sviestu, ūdens jāņem tikai tikdaudz, lai sēnes būtu ar to pārklātas. Tāpat maz sālītā ūdenī mīkstus izvāra arī grūdeņus, un tad izberž caur...Skatīt recepti

Baraviku buljons I 4.14

Vakaru iepriekš kaltētās baravikas noskalo ar siltu ūdeni un atstāj pa nakti mirkt kādā litrā auksta ūdens. Tad pielej klāt vēl kādus 3 l auksta ūdens un uzliek baravikas 1 stundu vārīties, bet pēc tam...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
cūkas , tomatu salati , sīpoli , skābēšana , kāposti ,
Šodien vārda dienas svin:
Leonīda, Leonīds



Noderēs
Izņem pleca lāpstiņu, apsala, sarullē, sasien. Sakarsē pannu ar sviestu, liek cepeti, sakarsušai gaļai uzlej ūdeni vai buljonu, cep aplaistot
Puravus rūpīgi nomazgā, sagriež ripiņās (var izmantot arī zaļās lakstu daļas). Katliņā izkausētās taukvielās puravus apcep, tad pievieno miltus, izkarsē,
Laša atliekas (galvu, asti, pieņus un aknas) skalo vienmēr atjaunotā aukstā ūdenī, tad uzliek ar 2,5 l ūdens un karoti
Irdenus vārītus rīsus sajauc ar gabaliņos sagrieztām ceptām vistu vai zosu aknām, kubikos sagrieztu vārītu šķiņķi, gabaliņos sagrieztiem vārītiem šampinjoniem,
Nomērcētu, iztīrītu siļķu fileju, sīpolus un gaļu samaļ, pieliek piparus. Ietaukotā veidnē liek kārtu šķēles sagrieztu vai skaidās sarīvētu vārītu
Ērkšķogu ievārījums.
Lielas, ar plānu mizu, gatavas ērkšķogas atbrīvo no kātiņiem un ziedu biķerīšiem. Pēc tam ogas nomazgā un sadursta ar adatu
Jēlu vistu krūšgaļu divreiz izlaiž caur maltuvi, piejauc sviestu, un šo biezeni sagrūž piestiņā. Pieliek olas, sāli, ūdenī atmiekšķētus un

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO