Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Putnu gaļas buljoni Nākošā »

Pīles buljons

Sastāvdaļas: 1 pīle, 2 burkāni, 4 dzeltenie rāceņi vai viens mazāks kālis, selderiņš, pētersīlis, 1/8 l grūdeņu, 2 olu dzeltenumi, sāls.

Gatavošana:

Pīli notīra, nomazgā, sagriež 10 daļās, uzliek uz uguns ar 2,5 l auksta ūdens un karoti sāls, kad putas nosmeltas, pieliek sagrieztas saknes, grūdeņus un vāra 2 st. uz lēnas uguns. Tiklīdz saknes mīkstas, tās izņem laukā un noliek siltā vietā, un tāpat dara arī ar gaļu, kad tā gatava. Tad buljona bļodā sakuļ 1—2 olu dzeltenumus, pārlej pāri verdošo buljonu un ieliek gaļu un saknes.

Pievienots: 2011-03-03
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: grūba
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.31/29
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
desa , kartupeļu pankūkas , rabarberu , Skabenu , buljons ,
Šodien vārda dienas svin:
Junora, Anšlavs



Noderēs
Siļķes nomazgā, iztīra iekšas, nomērcē, novelk ādu, pārgriež uz pusēm, izjem asakas, iemērc miltos, sakultā olā un rīvmaizē, cep karstā
Ar mizu vārītus kartupeļus notīra, vel siltus sagriež ripiņās un samaisa ar gabaliņos sagrieztu kupinātu lasi, pārlej ar eļļas un
Nomizotus bumbierus sagriež plānās šķēlītēs un apslaka ar citronu sulu. Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, noņem miziņu, pārgriež uz pusem
Notīrītu seleriju sarīvē sīkās skaidās, pārslaka ar citronu sulu (lai nemelnētu), pievieno apelsīna daiviņas, pārlej ar krējumu, pēc garšas pieliek
Cukuru un ūdeni uzvāra līdz 108 grādiem. Ar grauzdēto cukuru nokrāso brūnu, pieliek garšvielas. Atdzesē līdz 30 - 40 grādiem,
Svaigu vai vārītu gaļu gaļas mašīnā samaļ. Taukos sacep sīki sasmalcinātus sīpolus, pievieno samalto gaļu un apcep. Pēc tam pievieno
Sagatavotu līldakas gaļu divreiz samaļ, pusi izberž caur sietiņu ar sviestu un piejauc biezenim, ko dabū aukstā ūdenī izmērcētu un

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO