Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Gaļas buljoni Nākošā »

Gaļas ekstrakts

Sastāvdaļas: 1,5 kg. vērša gaļas, 1,5 kg. teļa gaļas priekšgabala, 500 g šķiņķa, 1 vista, 500 g žāvēta speķa, sauja piparu, 1 l verdoša ūdens, 10 l auksta ūdens.

Gatavošana:

Lielā katla dibenā saliek gabaliņos sagrieztu vērša gaļu bez taukiem, palielos gabalos sadalītu teļa priekšgabalu, šķēlēs sagriezta jēlu šķiņķi, ar visiem kauliem palielos gabalos sadalītu vistu, šķēlēs sagrieztu žāvētu speķi, un pa lāsei verdoša ūdens pielejot, vāra tik ilgi, līdz rodas brūna mērce, pie kam jāuzmanās, lai tā nepiedeg. Tad pielej klāt aukstu ūdeni, uzvāra, nosmeļ putas, piemet klāt piparus, uzliek katlam vāku un 5 st. vāra uz mazas uguns, ka mēr šķidrums novārījies līdz pusei. Gatavo ekstraktu izkāš caur sietiņu un pēc tam caur tīri izskalotu drāniņu, nostādina, un kad, tauki sarecējuši], noņem tos nost, lai vairs nepaliktu ne mazākas tauku daļiņas, ekstraktu vēl reiz uzliek uz uguns un par jaunu vāra, līdz šķidrums atkal novārījies līdz pusei, tad lej uz lēzenas pannas, Jauj atdzisušam šķidrumam sabiezēt cietā receklī un recekli sagriež mazos gabaliņos, ieliek stikla bundžā, pārsien ar pergamenta papīru un uzglabā aukstā vietā. Gaļas ekstraktu, iepriekš atšķaidot, izlieto, lai uzlabotu vājus virumus un mērces. Vēl garšīgāks ekstrakts, protams, iznāk, ja pieliek klāt arī medījuma gaļu.

Pievienots: 2011-03-01
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Pievienoja: Burkāniņš
Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.24/34
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
cūka , galert , marinēti gurķi , desa , dārzeņu salāti ,
Šodien vārda dienas svin:
Jūlija, Džuljeta



Noderēs
Vārītus kartupeļus sastrādā biezenī, pievieno ābolu biezeni, pusi sviesta un visu kopā saputo. Sarīvēto maizi apcep pārējā sviestā. Traukā biezeni
Pienu ar cukuru uzvāra, atdzesē līdz 20°, pievieno atšķaidītu raugu un raudzē, pēc tam atdzesē un pilda pudelēs. Piena kvasa
Krējumu ar cukuru saputo, pievieno izšķīdinātu želatīnu un iecielā caur sietiņu izberztās zemenes. Pilda traukā, atdzesē. Grezno ar zemenēm un
Olas vāra bez caumalas pusmīkstas. Baltmaizes kukulim atgriež garoziņu un sagriež 0,5 cm biezās šķēlītēs, kuras liek sakarsētā margarīnā un
Kartupeļu masā iemaisa olu dzeltenumus, sāli, piparus, miltus, veido apaļas vai iegarenas klimpas, liek verdošā, viegli sāļā ūdenī, lēni vāra.
Gaļas mīkstumam atdala plēves, iespeķo, ieberzē ar sāli, liek uz cepešpannas sakarsētos taukos un cepeškrāsnī apcep brūnu. Tad uz pannas
Burkānus izvāra nemizotus, nomizo, sagriež un ar ūdens un taukvielas piedevu sautē līdz burkāni ir mīksti. Burkānus sasmalcina mikserī,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO