Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Gaļas buljoni Nākošā »

Dzidrais buljons ar grauzdētam maizītēm

Sastāvdaļas: 1 kg liellopu buljona kaulu, 2 l ūdens, burkāni, sīpoli, pētersīli, selerijas, sāls, garšvielas, 8 šķēles nobriedušas baltmaizes, 200 g smadzeņu, 1 sīpols, 50 g sviesta, sāls, pipari.

Gatavošana:

Buljonam kaulus sacērt sīkākos gabalos, noskalo, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lēni uzvāra, nosmeļ putas, pievieno sāli un turpina lēni vārīt apmēram 2 - 3 stundas. Ja vārīšanas laikā šķidrums stipri iztvaikojis, to pakāpeniski papildina, pievienojot verdošu ūdeni. Lai buljonam nebūtu piegarša, nosmeļ taukus. Tos var izmantot mērcēm, garšsakņu apcepšanai. Lai buljons iegūtu patīkamāku garšu, zeltainu nokrāsu un aromātu, vārīšanas beigu posmā tam pievieno uz sausas pannas vai plīts virsmas apbrūninātas garšsaknes - ripiņās sagrieztus sīpolus, gareniski sagrieztas plānas burkāna šķēles. Baltās garšsaknes, pētersīļus un selerijas - pievieno neapbrūninātas.

Kad buljons gatavs, to izkāš un pasniedz buljona tasītēs . Klāt pasniedz lielos buljona pīrāgus, mazos pīrādziņus vai sāļus cepumus, grauzdētas maizītes, ko pagatavo šādi. Nobriedušai baltmaizei norīvē garoziņu. Šķēles no abām pusēm pārziež ar sviestu. Smadzenes kopā ar sīpoliem sacep, uzliek uz maizītēm, tās novieto uz plāts un cepeškrāsnī grauzdē, līdz apkārtējais slānītis kļūst skraukšķošs, bet vidū - mīksts. Līdzīgi pagatavo maizītes ar vārītas maltas gaļas masu, sautētu dārzeņu, šķiņķa, rīvēta siera u. c. masām.
Pievienots: 2010-07-31
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.22/27
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
galert , Gaļas salāti , skābu kāpostu , gulas , kompots ,
Šodien vārda dienas svin:
Alvīne



Noderēs
Nomazgātus, notīrītus jaunos burkānus sagriež biezās šķēlēs, liek vārīties ūdenī, sviestu, sāli un pipariem un lēnām izsutina gatavus. Tad krējumu
Ziedu kāpostus uz laiku iegremdē ūdenī, kam pielikts etiķis un sāls. Kad ziedkāposti atmērcēti, tos sadalītus rozītēs, vai arī veselus liek
2 kg smagai, kā parasts notīrītai līdakai uzšķērž vēderu un uzmanīgi izņem iekšas un asakas, neievainojot ādu. Zivs gaļu sakasa,
Baltmaizei norīvē vai nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs vai lieto jau iepriekš sagrieztu, sīpolus sīki sasmalcina un taukvielā sacep, pievieno no
Teļa cepeti atdzesē un sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs un tās savukārt iegarenos gabaliņos. Makaronus sālsūdenī novāra mīkstus, uz sietiņa
Pupiņas samaļ, samaisa ar kartupeļiem, olu dzeltenumu sakapātiem garšaugiem, pieliek sāli. No masas izveido veltnīšus, tos apviļā pussakultā ar ūdeni
Notīrītas zivis vāra ūdenī ar garšsaknēm un garšvielām gatavas. Tad izņem asakas, sadala gabaliņos. Ar mizu vārītus kartupeļus atdzesē, nomizo

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO