Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Gaļas buljoni Nākošā »

Dzidrais buljons ar grauzdētam maizītēm

Sastāvdaļas: 1 kg liellopu buljona kaulu, 2 l ūdens, burkāni, sīpoli, pētersīli, selerijas, sāls, garšvielas, 8 šķēles nobriedušas baltmaizes, 200 g smadzeņu, 1 sīpols, 50 g sviesta, sāls, pipari.

Gatavošana:

Buljonam kaulus sacērt sīkākos gabalos, noskalo, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lēni uzvāra, nosmeļ putas, pievieno sāli un turpina lēni vārīt apmēram 2 - 3 stundas. Ja vārīšanas laikā šķidrums stipri iztvaikojis, to pakāpeniski papildina, pievienojot verdošu ūdeni. Lai buljonam nebūtu piegarša, nosmeļ taukus. Tos var izmantot mērcēm, garšsakņu apcepšanai. Lai buljons iegūtu patīkamāku garšu, zeltainu nokrāsu un aromātu, vārīšanas beigu posmā tam pievieno uz sausas pannas vai plīts virsmas apbrūninātas garšsaknes - ripiņās sagrieztus sīpolus, gareniski sagrieztas plānas burkāna šķēles. Baltās garšsaknes, pētersīļus un selerijas - pievieno neapbrūninātas.

Kad buljons gatavs, to izkāš un pasniedz buljona tasītēs . Klāt pasniedz lielos buljona pīrāgus, mazos pīrādziņus vai sāļus cepumus, grauzdētas maizītes, ko pagatavo šādi. Nobriedušai baltmaizei norīvē garoziņu. Šķēles no abām pusēm pārziež ar sviestu. Smadzenes kopā ar sīpoliem sacep, uzliek uz maizītēm, tās novieto uz plāts un cepeškrāsnī grauzdē, līdz apkārtējais slānītis kļūst skraukšķošs, bet vidū - mīksts. Līdzīgi pagatavo maizītes ar vārītas maltas gaļas masu, sautētu dārzeņu, šķiņķa, rīvēta siera u. c. masām.
Pievienots: 2010-07-31
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.22/27
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
konservesana , kompots , saldējums , Siera maizītes , kūka ,
Šodien vārda dienas svin:
Glorija, Banga



Noderēs
Garšaugu majonēzi sajauc ar tomātu mērci un sasmalcinātām dillēm. Izmanto galvenokārt kā piedevas gaļas un zivju ēdieniem, kā arī zivju
Zemeņu tortei var izmantot dažādu mīklu: biskvīta, bezē, smilšu u.c. Zemeņu olu krēms.Pildījumam: 400 g zemeņu masas vai sulas, 1 L
Melleņu ievārījums
Ogas iztīra , nomazgā. Vāra bez ūdens, izrīvē caur sietiņu, iegūto masu liek katliņā, maisot vāra apm. 20 min., karstu
Kartupeļus nomizo, sagriež plānās šķēlītēs. Olas sakuļ, pieliek sāli, krējumu, zaļumus. Veidni ietauko, liek kārtām kartupeļus, rīvētu sieru un ļoti
Vīnu ar šokolādi un cukuru karsē līdz vārīšanai, tad pievieno 2 saputotus olu dzeltenumus, vēl pakarsē (ūdens peldē). Pasniedz karstu
Gurķus nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un sagriež strēmelītēs, Ābolus nomizo, atbrīvo no serdes un sagriež šķēlītēs. Burkānus un kolrābjus
1 l ūdens uzvāra ar sāli, cukuru, sviestu un garšvielām. Rupjos putraimus piemaisa klāt sausā veidā, smalkos iepriekš iemīca kā

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO