Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Gaļas buljoni Nākošā »

Dzidrais liellopa buljons

Sastāvdaļas: 400 g ūdens, 150 g liellopa kaulu, 10 g burkānu, 5 g sīpolu, 3 g pētersīļu, 2 g selerijas, garšvielas Dzidrināšanai : 45 g liellopa gaļas 75 g ūdens, 1/6 olas baltuma, sāls.

Gatavošana:

Sasmalcinātus liellopa kaulus pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra 2 līdz 3 stundas, nosmeļot pa reizei taukus. Līdz ar buljona vārīšanu sagatavo dzidrinātāju. Gaļu samaļ gaļas mašīnā, pielej ūdeni, samaisa un atstāj vēsumā 1-2 stundas. Pirms pievienošanas buljonam, gaļai pieliek sakultu olas baltumu, sāli. Buljonu izkāš, lej katlā, uzkarsē, pievieno samalto gaļu, apbrūninātas garšsaknes, piparus, lauru lapas, katlu nosedz ar vāku un vāra uz mazas liesmas 1 - 1,5 stundas. Kad buljons kļūst dzidrs, to uz pavarda malas nostādina un izkāš. Dzidro liellopa gaļas buljonu pasniedz tasītēs ar pīrādziņiem, apceptām maizītēm, sāļiem cepumiem.

Pievienots: 2010-07-25
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.07/28
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
cepta , piena zupa , tomāti , soļanka , buljons ,
Šodien vārda dienas svin:
Daiga, Dinija



Noderēs
Burkānus nomazgā, notīra, noskalo, sagriež daļiņās, liek katliņā, pārlej ar ūdeni, lai būtu pārsegti, sautē pusmīkstus. Tad pievieno gabaliņos sagrieztus
Gaļu izvāra gandrīz mīkstu, smalki sagriež un sajauc ar kapātiem sīpoliem, sāli, pipariem un papriku. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās
Skābētās bietes ir veselīgas un laba piedeva daudziem ēdieniem. No skābētām bietēm var ātri un ērti pagatavot dažādas zupas un
Vistu notīra, nogriež spārnus, kājas, kaklu, ar platu kociņu atbīda gaļu no gurniņiem un krūts. Teļa galu samaļ, pieliek olas,
Tomātus pārlej ar verdošu ūdeni, novelk miziņu, izņem sēklotni, sagriež nelielos gabaliņos. Treknu siļķu filejas sagriež slīpos gabaliņos. Olīvas sagriež
Kāpostu galviņu vāra 1 st. maz sālītā ūdenī, tad nospaida un smalki sakapā; pieliek sviestu, un kāpostus sutina 1/4
Gaļai noņem plēves, sagriež glītās šķēlēs (pret šķiedrām), izdauza, iemērc miltos, ar sāli sakultā olā, rīvmaizē, karstos taukos apcep pusgatavas,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO