Buljoni ēdienu receptes e-PavarGramata.lv

Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Buljoni

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Liellopa kaulu buljons 4.15

Kaulus noskalo un sacērt - stobra kaulu locītavu galviņu vairākās daļās, mugurkaulu un plakanos kaulus šķērsām 5-6 cm lielos gabalos. Sasmalcinātos kaulus liek katlā, pārlej aukstu ūdeni, uzliek vāku un karsē. Kad šķidrums sāk vārīties,...Skatīt recepti

Liellopa gaļas buljons 4.16

Gaļu ar kauliem noskalo, sadala mazākos gabalos, pārlej ar aukstu vai karstu ūdeni. Ja gaļai pērlej aukstu ūdeni, tad iegūst garšīgu, aromātisku buljonu, bet gaļa ir šķiedraina, sausa. Bet, ja gaļu liek karstā ūdenī, tad...Skatīt recepti

Zivju buljons 4.07

Mazas zivtiņas vai zivju atgriezumus pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo, pievieno sasmalcinātus sīpolus, pētersīļus un vāra uz mazas liesmas 30-45 minūtes.

Tad buljonu izkāš un izlieto zivju zupu gatavošanai.

Zivju filejus vara buljonā atsevišķi un pasniedz...Skatīt recepti

Sēņu buljons 4.11

Sēņu buljons

Kaltētas baravikas noskalo, aplaucē, pārlej ar ūdeni un ļauj 3-4 stundas uzbriest. Pec tam baravikas vāra uzlējuma ūdenī apmēram 50 minūtes. Buljonu izkāš un izlieto zupu gatavošanai. Baravikas sasmalcina un pievieno gatavām zupām.

...Skatīt recepti

Dzidrais liellopa buljons 4.07

Sasmalcinātus liellopa kaulus pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra 2 līdz 3 stundas, nosmeļot pa reizei taukus. Līdz ar buljona vārīšanu sagatavo dzidrinātāju. Gaļu samaļ gaļas mašīnā, pielej ūdeni, samaisa un atstāj vēsumā...Skatīt recepti

Dzidrais vistas buljons 4.31

Vistu sadala uz pusēm, liek katlā, parlej ar aukstu ūdeni, uzvāra noputo un vāra uz mazas liesmas 1 - 1,5 stundas. Tad pievieno plānās šķēlēs sagrieztas un uz sausas pannas apbrūninātas garšsaknes, sāli, vāra, līdz...Skatīt recepti

Dzidrais zivju buljons 4.05

Notīrītos asarus parlej ar aukstu ūdeni, uzvara un noputo. Tad pievieno sagrieztus sīpolus, pētersīļus un lēni vāra 45-60 minūtes. Ikrus saberž, pielej nedaudz ūdens, samaisa un ļauj vēsumā stāvēt 30 minūtes. Tad pievieno izkāstam buljonam...Skatīt recepti

Dzidrais buljons ar dārzeņiem 4.24

Liellopa gaļu ar kauliem sadala gabaliņos, pārlej ar aukstu ūdeni, uzvāra, noputo un vāra uz mazas liesmas 2-3 stundas, pa reizei nosmeļot taukus. Garšsaknes sagriez plānās šķēlītēs un uz sausas pannas apbrūnina, pievieno buljonam un...Skatīt recepti

Dzidrais buljons ar makaroniem 4.22

Dzidrajam liellopa gaļas buljonampievieno atsevišķi varītus makaronus, pārkaisa sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus. Tāpat gatavo dzidro buljonu ar nūdelēm, klimpām, sagrieztām plānajām pankūkām.

...Skatīt recepti

Dzidrais buljons ar pelmeņiem 4.22

Pirms pasniegšanas dzidrajam liellopa gaļas buljonam atsevišķi sālsūdenī vārītus pelmeņus, pārkaisa sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus.

...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
aveņu , Burkānu salāti , pilditas olas , angļu gaumē , griķu ,
Šodien vārda dienas svin:
Melānija, Imanta



Noderēs
Kaltētus ābolus nomazgā, pārlej paredzēto ūdens daudzumu un ļauj dažas stundas, uzbriest. Tad pievieno cukuru, garšvielas (kanēli, krustnagliņas) un vāra,
Zivju filejas sagriež gabaliņos, liek traukā, pārlaista ar augu eļļu, kurai pievienota citrona sula, sāls un pētersīļu zaļumi, un ļauj
Notīrītus burkānus sagriež, izsautē. Atsevišķi izsautē sparģeļus. Pēc atdzesēšanas sparģeļus sagriež posmiņos, sajauc kopā ar burkāniem, zirnīšiem un majonēzi.
Baklažāniem plāni nogriež miziņu , baklažānus griež šķērsām apmēram pirksta biezās šķēlēs, apviļā sakultā olā, tad apviļā miltos, tad vēlreiz
Liellopa cepeti atdzesē, sagriež šķērsām muskuļu šķiedrām šķēlēs un tās savukārt mazos kubveida gabaliņos. Ar mizu vārītus kartupeļus nomizo un
Teļa gaļu sagriež glītās šķēlēs, izdauza, uzkaisa sāli, ietin sīkas strēmelītēs sagrieztu speķi, sasien, uz pannas karstā sviestā vai taukos
Rabarberus nomazgā, notīra, sagriež plānās ripiņās, saber bļodā pa kārtām ar cukuru, uzliek vieglu slogu 24 st, atstāj mierā, Otrā

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO