Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Uzturs - uzturvielas

Ūdens

Ūdens

Ūdens dzīvajā organismā izpilda dažādas funkcijas, un bez ūdens nav iespējamā dzīvība ne augu, ne dzīvnieku valstī.
Cilvēka organismā ūdens daudzums ir 60 - 70 % no ķermeņa svara. Ūdenim ir svarīga loma uzturvielu pārvietošanā no
vieniem orgāniem uz otriem. Ūdeni organismam piegādā gan atsevišķi produkti, gan ēdiens un dzērieni, gan arī
dzeramais ūdens.Pieaugušam cilvēkam uz 1 kg svara diennaktī jāuzņem 35- 40 ml ūdens. Vesalam cilvēkam strādājot mēreni
smagu fizisku darbu jāuzņem diennaktī 2.5- 2.8 l ūdens.
Lietojot ūdeni ēdienu gatavošanā, jāievēro, ka ūdenī šķīst ļoti daudz uzturvielu, tapēc , lai šo vielu zudums būtu mazāks,
uzturu gatavojot, produktu mazgāšana jāizdara veikli un mazgājamie produkti pirms mazgāšanas nav sīki jāsasmalcina.
Siltumā ūdens izplešas, tapēc vārāmos traukus nedrīkst pieliet lidz malām, bet jāaprēķina ūdens izplešanās tiesa.

Pievienots: 2010-07-13
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.10/29
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
biezpiena , selerij , mīklas , cepts , mednieku ,
Šodien vārda dienas svin:
Daiga, Dinija



Noderēs
Izvāra teļa gaļas buljonu un no mīkstās teļa gaļas pagatavo frikadeles. Kad gaļa izvārījusies, buljonu nokāš, pieliek frikadeles un vāra,
Sarīvētiem mārrutkiem pievieno skābu krējumu, sāli, cukuru un samaisa. Lieto pie kartupeļu ēdieniem ar gaļas papildinājumu.
Notīrītas, izasakotas sardeles sagriež smalkas piestiņā, klāt piejauc putās sakultu sviestu, smalki sakapātus kāperus, sagrieztus piparus, angļu sinepes, smalki sakapātas
Teļa krūts gabalam atdala ribas un no biezākām vietām atgriež apmeram 50 g gaļas, ko vairākas reizes gaļas mašīna samaļ
Kāpostus sarīvē skaidiņas, gurķus sagriež plānās ripiņās, apsāla, sakrata, pārlej ar etiķa un eļļas maisījumu, apkaisa ar sakapātiem puraviem, dillēm.
Pannā izkausē sviestu un apmaisot pievieno miltus, sacep līdz milti kļūš gaiši dzelteni, pannu noņem no liesmas, pa lēni pielej
Skābētus kāpostus sagriež ar nerūsējošu nazi, pieber cukuru un samaisa ar krējumu.

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO