Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

Galvenā :: Uzturs - uzturvielas

Uzturs - uzturvielas

Šķirot: Jaunākās | Populārākās | Apmeklētākās

Ūdens 4.10

Ūdens

Ūdens dzīvajā organismā izpilda dažādas funkcijas, un bez ūdens nav iespējamā dzīvība ne augu, ne dzīvnieku valstī.
Cilvēka organismā ūdens daudzums ir 60 - 70 % no ķermeņa svara. Ūdenim ir svarīga loma uzturvielu pārvietošanā...Skatīt recepti

Olbaltumvielas 4.19

Olbaltumvielas

Olbaltumvielas ir visas dzīvības pamatā, jo tās ietilpst katra dzīva organisma šūnās un audu sastāvā. Tādēļ augšanai
un audu atjaunošanai ir nepieciešama nepārtraukta olbaltumvielu piegāde. Olbaltumvielas ir viskomplicētākās organiskās
vielas.
Olbaltumvielas ir ļoti...Skatīt recepti

Vitamīni 4.05

Vitamīni

Vitamīniem ir ļoti liela nozīme uzturā. Vitamīni organismam salīdzinājumā ar citām uzturvielām vajadzīgi visai
niecīgos daudzumos. Tomēr tie ir absolūti nepieciešami, un to trūkums organismā rada smagus vielu maiņas traucējumus.
Vitamīni piedalās...Skatīt recepti

Taukvielas 4.19

Taukvielas

Taukvielām uzturā ir daudzpusīga nozīme. Taukvielas ir enerģijas piegādātājas, jo dod lielu kaloriju daudzumu -
1 grams taukvielu organismam dod 9,3 kalorijas, kas ir divas reizes vairāk, nekā dod olbaltumvielas vai ogļhidrāti.
Taukiem ir liela...Skatīt recepti

Ogļhidrāti 4.19

Ogļhidrāti

Ogļhidrātu veidi ir cukuri, ciete un celuloze. Visiem šiem ogļhidrātu veidiem uzturā ir sava nozīme. Cukuri labi
šķīst ūdenī, līdz ar to tie ātri uzsūcas gremošanas orgānu sieniņās, ātri nokļūst asinīs un ātri var tikt...Skatīt recepti

Minerālvielas un mikroelementi 4.08

Minerālvielas un mikroelementi

Minerālvielas un mikroelementi ir neaizstājamas uzturvielas - tās ietilpst visu organisma šūniņu sastāvā, daudz to cietajos audos (kaulos, zobos),
tās arī aktīvi piedalās visos vielmaiņu procesos. Organisma sastāvā ietilpst lielākos vai mazākos daudzumos...Skatīt recepti

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
šam , Pildīta līdaka , mednieku , mārrutki , Šokol ,
Šodien vārda dienas svin:
Liza, Līze, Elizabete, Betija



Noderēs
Pupiņu zupu var vārīt gan žāvētas cūkgaļas, gan svaigas gaļas buljonā. Izmērcētās pupiņas liek vārīties kopā ar sagrieztiem burkāniem, sīpoliem,
Rīvētiem kartupeļiem nospiež sulu, kartupeļus samaisa ar biezputru, sakuļ olu. Verdošā, pasālītā ūdenī ar karoti laiž klimpas un vāra, pielejot
Baltmaizi sagriež četrkantīgos mazos gabaliņos, saber pannā un — bieži apmaisot — cep, līdz maizes gabaliņi top gaiši brūni šos
Vidēja lieluma tomātus nomazgā, nosusina un ar asu nerūsējoša tērauda nazi sagriež ripiņās. Sīpolus sagriež līdzīgās ripiņās. Lēzenā traukā liek
Avenes izberž caur smalku sietiņu un pielej vārītu ūdeni, izšķīdina smalko cukuru, un visu sasaldē ledū.
Izlobītus svaigus zirņus uzliek ar verdošu ūdeni un sāli, un kad tie mīksti izvārījušies, izberž caur sietiņu un sajauc biezeni
Sviestu ar cukuru, saberztu kardamonu, olu dzeltenumiem saputo, pievieno pienu ar raugu, sāli, nomazgātas, nosusinātas, miltos apviļātas rozīnes, kviešu miltus

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO