Reklāma
Bezmaksas sludinājumi
Bezmaksas sludinājumi internetā
+ 5 foto
eLOTS.Lv

Ērts un drošs savienojums izmantojot https protokolu, mobilo ierīču atbalsts.
Atjaunotā versija:

e-Pavārgrāmata


Sarunas
Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
j7: Jā, tas ir labs.
skatīt...

Maizes alus
j7: Vienkārši vārīti apiņi, garšai. Cik ilgi, tas jau no daudziem faktoriem atkarīgs..., bet kamēr apmierina stadija... :) It kā ļoti sakarīgs rezultāts.
skatīt...

Maizes alus
unaars: Diezgan neprecīza recepte!piem. apiņu novārījums-kā gatavot? un uzraudzēts raugs-kā un cik ilgi? cik ilgi jāraudzē viss kopā?
skatīt...

Krāsnī cepts zandarts ar sēnēm
andis: ljoti smeķīgi sanaca
skatīt...

Vārītu kartupeļu pankūkas
baibba23: super:)
skatīt...

« Iepriekšējā Uztura režīms Nākošā »

Ēdiena pasniegšanas veids

Glīts, patīkami sakārtots, smaržojošs un aromātisks ēdiens kairina mūsu gremošanas orgānus un izraisa gremošanas
sulu atdalīšanos kuņģī un zarnās pirms ēdiena nokļūšanas tajā. To pierāda tāds fakts kā siekalu atdalīšanos, saožot
patīkamu ēdiena smaržu.
Šādas, pirms ēdiena atdalījušās, gremošanas sulas veicina ēdiena labāku sagremošanu. Neglīts ēdiena sakārtojums,
netīri trauki, netīra telpa, nepatīkamas smakas izraisa pretīguma sajūtu, zūd ēstgriba, un gremošanas sula kuņģī
un citos orgānos neatdalās. Līdz ar to apēstais ēdiens tiek sliktāk izmantots.
Psihiskā momenta lomu gremošanas sulu atdalīšanā ļoti bieži dzīves steigā piemirstam un līdz ar to aizmirstam radīt
attiecīgu garastāvokli pirms ēšanas un ēšanas laikā, neizmantojam atdalīšanos. Par svarīgu ikdienas
dzīves prasību jāizvirza, lai ēdiens tiktu apēsts ar patiku. Jau no seniem laikiem cilvēki centušies ēšanu iekārtot,
tā, lai tā nelīdzinātos parastam darbam. Ēšanas laiks nav piemērots nopietnām sarunām un lasīšanām.

Pievienots: 2010-07-18
Recepte apskatīta: vairāk kā 1000reižu



Rīki
mailmailmailmailprinter
Dalīties ar recepti
Vai Jūs uzskatāt šo recepti par noderīgu?

Receptes reitings
4.22/27
Atstāt vērtējumu receptei

Meklēšana

Meklējumu vaicājumi:
desa , saldējums , želeja , mīklas , kotletes ,
Šodien vārda dienas svin:
Glorija, Banga



Noderēs
Zaķi marinē etiķa un garšvielu novārijumā 10-12 stundas. Tad novelk plēves, sadala gabaliņos, kurus sakarsētos taukos apcep brūnus. Liek katliņā,
Saspiestā karstā kartupeļu masā iemaisa uzvārītu pienu, pievieno sviestu, saputo, pievieno sāli, olu dzeltenumus. Ripās sagrieztus sīpolus sacep taukvielās. Ietauko
Nomazgātus, nemizotus ābolus sagriež četrās daļās, izgriež serdes. Pannā viegli uzbrūnina cukuru, pielej ūdeni, izsutina ābolus virumā mīkstus. Sakārto uz
Nomazgātas plūmes met verdošā ūdenī, tiklīdz plūmēm pārplīst ādiņa, izņem no ūdens, nomizo un izloba kauliņus, plūmes apkaisa ar cukuru
Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Kartupeļu masā iemaisa olu dzeltenumus, sāli, saputotu krējumu un izsijātu kartupeļu cieti. Masā iecilā stingri
Vāritas selerijas saknes sagriež kubveida gabaliņos, aprasina ar citronu sulu, pārkaisa ar sāli un garšvielām, pārlej ar majonēzi, virsu liek
Teļa gurnu nomazgā, atdala, noņem plēves, muskuļainos gabalus sagriež pret šķiedrām glītās šķēlēs, izdauza, uzkaisa sāli, iemērc miltos, sakultā olā,

TOP 20 RECEPTES ŠODIEN

Jaunumi

Uzvārītam pienam pieliek sagrieztu baltmaizi, un sviestu, pēc tam, stipri kuļot, visu savāra biezu. Kad mīkla atdzisusi, piejauc jēlas olas,
Olu dzeltenumu saputo ar cukuru, piejauc berztu citrona mizu, izsijātus miltus un svaigu skābu krējumu, un beigās visu sajauc ar
Biskvītus ieliek pārmaiņus ar makaroniem cepamā bļodā, ko iepriekš iesviesto. Olu dzeltenumu sakuļ ar cukuru, tad sakarsē baltu vai sarkanu
Baltmaizei noņem garozu, aplej ar iecukurotu melnu kafiju, sa­šķaida putrā, sajauc ar karstu sviestu, kad biezenis atdzisis, piejauc olu dzeltenumu
Biskvītus apslaka ar stipru vīnu, ar daļu biskvītu, tos liekot stā­vus blakus vienu otram, apliek formas iekšējo apmali, bet pārējos

Populārakie

Mimoza no tunča
Novāra kartupeļus ar mizu, burkānus un olas. Visu nomizo un rīvē uz smalkās rīves, katru produktu savā traukā. Olas baltumu
Siļķe kažokā
Novāra, līdz top mīksts kartupeļus, burkānus un bietes, visu nomizo un sarīvē uz vidējās rīves kārtu no dārzeņiem atsevišķā traukā.
Kabaču ikri.
Kabačus un burkānus nomazgā un nomizo, kabacim iztīra sēklas(ja tādas ir), tad sarīvē. Kabačiem lielā rīve, burkāniem vidējā. Sīpolu nomizo un
Tomāti savā sulā (bez pasterizēšanas)
Šai receptē neizmanto kā parasti veselus tomātus, bet gabaliņos grieztus. Ņem gatavus tomātus, noskalo aukstā ūdenī, liek bļodā un pārlej ar
Kabaču ikri ziemai.
Visus dārzeņus rūpīgi nomazgā, notīra un sagriež mazos gabaliņos. Jaunus kabačus var netīrīt no mizas un sēklām.  Sīpolus griež smalki. Burkānus,

Produktu masa

TOP Sadaļas

INFO